Hlavní obsah

VIDEO: Jen tak dál, vyzývá kouč Manchesteru City Mancini autora hattricku Tevéze

MANCHESTER

Tevéz má životní formu. Vyhlášení nejlepšího fotbalisty Premier League za měsíc prosinec útočníka Manchesteru City natolik motivovalo, že se v následujícím utkání 21. kola proti Blackburnu blýskl hattrickem a zařídil výhru svého týmu 4:1. Potěšil tím samozřejmě i nového trenéra svého týmu Roberta Manciniho.

Foto: Darren Staples, Reuters

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini

Článek

„Carlos hrál opravdu velmi dobře. Vím, jak moc dobrý je to hráč. Na začátku sezóny měl potíže se zraněním, ale nyní, jak doufám, už zůstane zdravý a bude pokračovat ve svých výkonech,“ řekl Mancini, který se přiznal, že chtěl argentinského šutéra angažovat už při svém působení v Itálii, kde naposledy vedl Inter Milán.

Pětačtyřicetiletý kouč neměl příchod na City of Manchester Stadium jednoduchý. Za jeho předchůdcem Markem Hughesem stály některé opory týmu a proti jeho odvolání protestovaly. Mancini si však hráče pomalu získává díky výsledkům. Citizens pod jeho vedení zvítězili ve všech třech zápasech a inkasovali jedinou branku - právě v pondělním duelu z kopačky Mortena Gamsta Pedersena.

Nor se přitom do střelecké příležitosti dostal po chybě obránce Kompanyho. „Za stavu 3:0 jsme ztratili koncentraci a to se mi nelíbí. Mám rád čistá konta,“ potvrdil, že do City přišel pracovat hlavně na obranné činnosti týmu. „Pro mě je totiž koncentrace po celý zápas velice důležitá,“ vysvětlil Mancini, kterého přesto výhra potěšila. „Pokud chceme splnit náš cíl a skončit mezi prvními čtyřmi týmy Premier League, musíme pokračovat v našich výkonech,“ dodal.

Před utkáním se držela minuta ticha za oběti fotbalistů Toga, na které v pátek zaútočili v Angole ozbrojení útočníci. Trauma utrpěla i jedna z největších hvězd Manciniho týmu Emmanuel Adebayor. „Emmanuela je mi velmi líto. Až se vrátí, budu s ním chtít mluvit. Až potom se rozhodneme, kdy bude opět připraven nastoupit,“ prohlásil Mancini, jehož však v útoku pata nepálí, neboť Tevéz si při ofenzivních výpadech skvěle rozumí i s Mwaruwarim a Bellamym.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články