Hlavní obsah

Tři miliardy za Torrese! Manchester City chystá rekordní přestup

MANCHESTER

Bohatý klub z Manchesteru hodlá pořádně otřást přestupovým trhem. Šéfové City si brousí zuby na kanonýra Liverpoolu Fernanda Torrese a chtějí ho převléci do svého dresu za každou cenu. Šejkové mají na španělského forvarda připraveno neuvěřitelných 100 miliónů liber, v přepočtu zhruba tři miliardy korun.

Článek

Taková suma by s přehledem překonala dosavadní rekordní částku 80 miliónů liber, kterou v létě loňského roku inkasoval Manchester United od Realu Madrid za portugalského záložníka Cristiana Ronalda.

Pro Torrese mají v City připraven lukrativní pětiletý kontrakt, pětadvacetiletý hráč by podle informací britských médií inkasoval velice příjemných 200 tisíc liber týdně, což dělá skoro šest miliónů korun.

V Liverpoolu jsou sice připraveni bránit se takovému hlasitému chrastění měšců, ovšem po finanční stránce se nemohou se City rovnat. Trenér Rafael Benitez před časem prohlásil, že odejde s Torresem, pokud Liverpool hvězdného útočníka prodá.

V Manchesteru City mají evidentně otevřený účet a mohou si ukázat, na koho chtějí. Ovšem občas to přece jen nevyjde, třeba loni nabízeli Citizens stejnou sumu za eso AC Milán Brazilce Kaká, ten nakonec dal přednost Realu Madrid. I přesto má City skvělá jména v sestavě, hlavními hvězdami jsou např. Robinho, Carlos Tevez či Emmanuel Adebayor.

Reklama