Hlavní obsah

Risk nevyšel, kouč Arsenalu Wenger po blamáži se Stoke bere chybu na sebe

PRAHA

Potupnou prohru bere na sebe. Zkušený kouč fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger musel v neděli protrpět utkání svých svěřenců v FA Cupu proti Stoke, které Kanonýři ostudně prohráli 1:3. Možná si za to šedesátiletý kouč může trochu sám, když na lavičku posadil zkušené hráče včetně Tomáše Rosického, a na trávník namísto nich poslal juniory. "Myslím, že v tom chyba nebyla," řekl Wenger.

Článek

Rosický, Aršavin, Eduardo. Ti všichni před nedělním startem duelu FA Cupu proti Stoke usedli na lavičku. Namísto hvězdné trojice naopak na hrací ploše dostali prostor hráči jako Jay Emmanuel-Thomas, Francis Coquelin, či Craig Eastmond. Ti příliš velký dojem nezanechali, a taky proto se Arsenal po prohře 1:3 musel předčasně s dalším účinkováním v Poháru rozloučit.

„Neměl jsem moc na vybranou. Když kluci z lavičky přišli do hry, stav utkání byl 1:1, takže v tom bych problém neviděl,“ řekl pro BBC Sport Wenger. „Problém je spíš v tom, že můžu mluvit celou noc, ale stejně nikdy nebudu vědět, jak to dopadne. Je to má zodpovědnost, že jsem vybral tým, jaký jsem vybral. Je to jen a jen moje chyba,“ sypal si Wenger popel na hlavu, když si trochu protiřečil.

Wenger se nechtěl ztotožňovat s tvrzením, že po válce je každý generál. „Je jednoduché po zápase říct, že ti hráči, kteří nenastoupili, by utkání vyhráli. Pro nás je dobré, že jistý způsob solidárnosti v hráčském kádru držíme po tak dlouhou dobu,“ alespoň to těšilo francouzského stratéga.

Risk nevyšel

„Měli jsme deset zraněných hráčů a teď se dostáváme do fáze, kdy nebudeme moct jednoduše fotbalisty v týmu rotovat. Věděl jsem, že to jednoduché nebude, ale myslel jsem si, že po vystřídání tří hráčů dosáhneme nějakého úspěchu. Samozřejmě to byl risk,“ přiznal Wenger, jež v 68. minutě poslal do zápasu Aršavina, Ramseye a Eduarda.

Poprvé po svém návratu se v dresu Arsenalu předvedl i zadák Sol Campbell. „Byl dobrý, ale určitě bude hodně zklamaný, protože jsme inkasovali tři góly. Nicméně na hráč, který toho už dlouho neodehrál se předvedl v dobré formě,“ pochválil svého svěřence na závěr Wenger.

Reklama

Související témata: