Hlavní obsah

Bednář potvrdil střeleckou fazónu. Za WBA dvakrát skóroval

LONDÝN

Útočník Roman Bednář si dál drží skvělou střeleckou formu a dvěma góly ve středu přispěl k vítězství fotbalistů West Bromwiche v druhé anglické lize na hřišti Blackpoolu 3:2. Jeho tým díky tomu poskočil na druhé místo a ztrácí tři body na Newcastle, který má zápas k dobru.

Článek

Bednář dal tři góly během ledna a únor začal rovněž ve velkém stylu, když se proti Blackpoolu trefil v 29. a 40. minutě. Domácím se povedlo deset minut před koncem vyrovnat, ale nejlepší střelec West Bromwiche Graham Dorrans v 83. minutě z penalty rozhodl o výhře Albionu. V té době už Bednář na hřišti nebyl, protože byl v 65. minutě střídán.

"Je to velmi důležité vítězství, díky němu jsme znovu ve hře," řekl Bednář na klubových stránkách WBA. "Důležitější než tři body je fakt, že jsme předvedli svou sílu a ukázali, že dokážeme bojovat až do konce."

Český útočník dal v této sezoně ve druhé lize už osm branek, nejvíc ze všech hráčů West Bromwiche. Jeho spoluhráč Dorrans má na kontě 12 gólů ze všech soutěží.

Bednář si aktuální formu pochvaluje. „Podávám nejlepší výkony od návratu na trávník, to je jisté. Minulost je pryč, teď hledím hlavně do budoucnosti,“ citoval regionální server Expressandstar.com hráče, který se vrátil na hřiště před čtyřmi měsíci. Předtím jej klub suspendoval poté, co jej bulvár přistihl při nákupu kokainu. „Teď si hru opět užívám,“ doplnil.

Anglická druhá fotbalová liga - 22. kolo:
Blackpool - West Bromwich 2:3 (za hosty dva góly Bednář).

Reklama

Související témata: