Hlavní obsah

Záletník Terry přišel po sexuální aféře o kapitánskou pásku anglické reprezentace

LONDÝN

Po čtyři roky nosil kapitánskou pásku anglické fotbalové reprezentace, teď o ni John Terry přišel. Italský kouč ve službách Albionu Fabio Capello mu ji sebral poté, co se provalila sexuální aféra devětadvacetiletého fotbalisty, jenž je kapitánem i v Chelsea. Pan čestný, jak se mu teď na ostrovech posmívají, měl totiž milostný poměr s francouzskou modelkou Vanessou, kterou přivedl do jiného stavu a pak poslal na potrat.

Článek

Na celé aféře bylo ovšem pikantní to, že třiatřicetiletá sexmbomba Vanessa Perroncelová byla přítelkyní letitého Terryho spoluhráče a letitého nejlepšího kamaráda Wayna Bridge z Chelsea a národního týmu, s nímž má tříletého syna. Terry je rovněž ženatý, je otcem dvojčat a pro Anglii byl až do minulého týdne symbolem vzorného otce.

"Nejraději mám chvíle s rodinou, procházky s manželkou a dětmi parkem, večery u televize, v níž se nejraději díváme na X faktor," vykládal novinářům ještě před pár dny Terry. Pak ovšem jeho milostný poměr s Vanessou prasknul, na světlo světa vyplavalo i to, že zaplatil dvacet tisíc liber, aby na soukromé klinice v Londýně podstoupila potrat.

"Pokrytecký záletník! Pětihvězdičkové smetí," tak i podobně častovala Terryho média na ostrovech, neboť mu nedokázala odpustit jeho licoměrnost. Při srazech národního týmu totiž Terry ze všeho nejraději mluvil o upřímnosti, která musí mezi hráči panovat a jež je základem úspěchu. A přitom si nabalil a do jiného stavu uvedl přítelkyni svého spoluhráče a nejlepčího přítele Bridge! A loni si dokonce vyprosil na půl dne uvolnění ze srazu reprezentace,aby mohl být po potratu u přítelkyně Vanessy.

Terry se snažil zamezit britským médiím, aby o aféře informovaly, minulý týden však soud jeho žádost zamítl. Italský kouč anglické reprezentace Fabio Capello proto přiletěl do Anglie ze Švýcarska, kde se podrobil operaci kolena, aby záležitost vyřešil. Před mistrovství světa v Jihoafrické republice totiž hrozilo, že skandál nabourá vztahy mužstva, které suverénně zvládlo kvalifikaci a bude velkým favoritem na světovém šampionátu.

Po rozhovoru s Terrym, který se udál mezi čtyřma očima, vynesl verdikt - zbavil ho kapitánské pásky. "Toto rozhodnutí bude pro anglický tým nejlepší. Jako kapitán prokázal John Terry velmi dobrý přístup, musím však vzít v úvahu i jiné věci," prohlásil italský kouč, jenž z Terryho po nástupu k reprezentaci kapitána udělal.

Schůzka, o jejímž konání se hodně spekulovalo, se konala v ústředí anglické aosicace ve Wembley a trvala pouhých dvanáct minut. John Terry z ní odcházel podle svědectví novinářů hodně naštvaný, ale se žurnalisty se odmítl bavit, natož aby sesazení z funkce kapitána komentoval.

Terryho nástupcem byl jmenován obránce Manchesteru United Rio Ferdinand, jenž byl dosud zástupcem kapitána a podle italského kouče nyní logicky převzal funkci vůdce. "Není důvod na hierarchii v týmu něco měnit," řekl Capello. Ani Ferdinandova kariéra není bez poskvrny. V roce 2004 přišel o mistrovství Evropy kvůli tomu, že zmeškal dopingovou zkoušku, nyní zase nesmí čtyři zápas hrát za úder loktem do Craiga Fagana z Hullu.

Reklama

Související témata: