Hlavní obsah

Manchester City vypadl z Anglického poháru

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru City vypadli v osmifinále z Anglického poháru. V opakovaném utkání prohráli ve středu na hřišti Stoke 1:3 až po prodloužení, o postupujícím předtím nerozhodlo ani 180 minut řádné hrací doby. Mezi nejlepšími osmi týmy vyrazí Stoke na hřiště ligového lídra Chelsea.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Roberto Manchini

Článek

Osudným okamžikem dramatického duelu bylo vyloučení kanonýra Emmanuela Adebayora krátce před začátkem prodloužení. Oslabení hosté pak inkasovali během krátké doby dva góly a na zvrat už neměli síly.

Prodloužení muselo rozhodnout také duel West Bromwiche s Readingem. Hostující celek vykřesal naději vyrovnávacím gólem v 90. minutě, o první postup do čtvrtfinále od roku 1927 se postaral v páté minutě první části prodloužení Sigurdsson.

Osminásobní vítězové nejstarší trofeje hráči Tottenhamu si snadno poradili s Boltonem a po výsledku 4:0 je čeká duel s Fulhamem.

Osmifinále Anglického fotbalového poháru - opakované zápasy:
Stoke City - Manchester City 3:1 po prodl. (1:1, 0:0), West Bromwich Albion - Reading 2:3 po prodl. (2:2, 1:1), Aston Villa - Crystal Palace 3:1 (1:0), Tottenham - Bolton 4:0 (2:0).
Čtvrtfinálové dvojice:
Portsmouth - Birmingham City, Reading - Aston Villa, Chelsea - Stoke City, Fulham - Tottenham.

Reklama

Související témata: