Hlavní obsah

Rooney poslal dvěma brankami Manchester zpět na první místo

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United odpověděli ve 30. kole Premier League na výhry svých největších konkurentů v boji o titul a před vlastními diváky porazili Fulham 3:0. O dvě branky se postaral Wayne Rooney, jenž zajistil svěřencům Alexe Fergusona návrat na první místo v tabulce.

Foto: Darren Staples, Reuters

Wayne Rooney oslavuje gól proti Aston Ville ve finále Ligového poháru.

Článek

Manchester byl jasně lepším týmem a už od prvního poločasu šel za vítězstvím. Rooney ani Berbatov však brankáře Fulhamu Schwarze překonat nedokázali. Nástup do druhého poločasu byl však ze strany domácích bleskový. Rooney zakombinoval s Nanim a už po 28 vteřinách otevřel skóre zápasu.

Anglický reprezentační útočník si pozici nejlepšího střelce soutěže pojistil podruhé v 85. minutě, kdy svou pětadvacátou brankou zvýšil náskok na dvoubrankový. Konečnou podobu výsledku dal Berbatov, jenž hlavou zvyšoval na 3:0.

Manchester United se vrátil na první příčku v tabulce, kde má dvoubodový náskok před dvojicí Chelsea, Arsenal. Chelsea má však odehrán o jeden zápas méně.

Ve druhém utkání remizovali fotbalisté Manchesteru City na hřišti Sunderlandu 1:1.

Premier League, 30. kolo:
Manchester United - Fulham 3:0 (46. a 84. Rooney, 89. Berbatov), Sunderland - Manchester City 1:1 (9. Jones - 90.+2 A. Johnson).

Reklama

Související témata: