Hlavní obsah

Škrteľ z Liverpoolu: Raději bych byl sparťanem než slávistou

Osa Slovensko - Rusko - Anglie mohla být pro fotbalového obránce Martina Škrteľa zcela odlišná, kdyby důrazný zadák dostal z Česka za svého působení v Trenčíně zajímavější nabídku. Kdo ví, jestli by pak ale měl možnost přestoupit do Liverpoolu, jehož dres nyní obléká po boku Stevena Gerrarda. “Žiju v domě po Milanu Barošovi, sem tam mu ještě ke mně přijde nějaká pošta,” řekl mimo jiné Škrteľ v exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: www.nike.com

Slovenský fotbalový obránce Martin Škrteľ

Článek

Do velkého fotbalu jste nakouknul v Trenčíně. Neuvažoval jste tehdy nad angažmá v Česku?

Chtěl jsem se dostat do zahraničí, takže Česko bylo jednou z možností. Konkrétní nabídku jsem odtamtud ale nedostal, takže mé kroky tím směrem nemířily.

O tom, že by se o vás před odchodem do petrohradského Zenitu zajímal nějaký z českých klubů, jste tedy nevěděl?

Konkrétně ne. Sice jsem registroval nějaké šumy, že jsem měl následovat Milana Ivanu a posílit tehdejší Synot, ale ta možnost mě zrovna nelákala.

Asi byste ale reagoval jinak, kdyby se tehdy ozval jeden z klubů pražských “S”. Do kterého týmu byste v tom případě zamířil raději a proč?

Asi bych volil Spartu. Nevím proč, ale ten klub je mi sympatičtější. Ale nikdy neříkej nikdy. Kdyby bývala přišla nabídka ze Slavie, určitě bych ji vážně zvažoval.

Od roku 2008 oblékáte také červený dres, je to ovšem ten liverpoolský. Jaká je teď atmosféra v týmu, který letos zůstává daleko za očekáváním?

Samozřejmě že atmosféru ovlivňuje nepodařená sezóna, stále však máme šanci bojovat o čtvrté místo a vítězství v Evropské lize. Doufám, že se nám něco z toho podaří a tím tak alespoň částečně uspokojíme naše fanoušky.

Jak velkou osobností je pro klub Steven Gerrard?

Obrovskou...jeho osobnost a autorita je cítit všude. Je velmi respektovaný, z čehož také vyplývá, že ma v klubu velké slovo.

Nemohou se na vašich výkonech projevovat i neustálé spekulace o konci trenéra Rafaela Beníteze?

Myslím, že ne. V kabině se tím vůbec nezabýváme. Snažíme se koncentrovat jen a jen na naše výkony.

Jak už jste zmínil vy sám, ty nejsou v průběhu této sezóny zrovna ideální. Liverpoolu nyní patří v Premier League pátá příčka. S jakou byste byl na konci stávajícího ročníku spokojený vy?

Samozřejmě bychom nejraději skončili první, ale to v této sezóně už není možné, takže budu rád, když se k tomu prvnímu místu co nejvíce přiblížíme.

Vnímáte v Liverpoolu ještě nějak fakt, že jeho dres v nedávné době oblékali Patrik Berger, Milan Baroš a Vladimír Šmicer?

Už ne. Snad jedině tak, že mám dům, v němž předtím bydlel Bary (Milan Baroš, pozn. red.), takže mu sem tam ještě přijde nějaká pošta. (smích)

Když trochu odbočíme, ani vám se nevyhnul trend nechat si potetovat část těla. Mají nějaký zvláštní význam například vaše potetované ruce?

Mám na nich například jména své rodiny. Aspoň je mám tak pořád při sobě.

Myslíte si, že může tetování pomoct hráči, aby z něho měl pak soupeř větší strach?

Určitě ne. Na hřišti je důležitý výkon a ne to, jak vypadáte.

Někteří fotbalisté by v tom s vámi asi nesouhlasili. Ať už jde o zvláštně nagelované vlasy nebo odlišné obutí. Vy sám ve druhé části sezóny obouváte kopačky nové generace T90 od firmy Nike, jak jste s nimi spokojený?

S těmi kopačkami jsem absolutně spokojený. Na noze mi sedí, cítím v nich maximální komfort a pohodlí, což je pro každého fotbalistu nesmírně důležité.

Reklama

Související témata: