Hlavní obsah

VIDEO: Fňukající Wenger zkritizoval všechno. Soupeře, rozhodčího i trávník!

BIRMINGHAM

Neudržel se! Trenérovi Arsenalu po remíze v Birminghamu znovu ruply nervy, takže zkritizoval všechno a všechny. Soupeře, rozhodčího, hřiště! „Prodáváme práva na naši ligu za stovky miliónů, chlubíme se, že je nejlepší na světě a přitom se nejsme schopni postarat se ani o trávník,“ vypustil Arséne Wenger jedovatou slinu. A nikoli jedinou...

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Samir Nasri (nahoře) se raduje z branky.

Článek

Kanonýři dostali v Birminghamu ránu do vazu. O to bolestivější, že v dostizích za titulem se v Premier League žádné zaváhání neodpouští, o to varovnější, že je už ve středu čeká na jejich Emirates Stadium v první čtvrtfinálové partii Ligy mistrů rozjetá Barcelona.

„Byli a jsme v situaci, kdy musíme až do konce soutěže všechny zápasy jen a jen vyhrávat. Šestkrát po sobě jsme to dokázali, z Birminghamu máme jen bod, což je velká rána do našich propočtů a mistrovských ambicí,“ bědoval trenér Arsenalu Arséne Wenger poté, co jeho tým přišel na St. Andrew´s o nabízející se výhru.

Kup si brankáře, smějí se mu

V nastaveném čase a navíc po fatální chybě gólmana Almunii, který si po střele veterána Kevina Phillipse vysloužil stejné posměšky, jako jeho náhradník Fabianski po hrubkách v osmifinále Champions League v Portu.

Inkasovaná branka byla skutečně školácká, takže celá fotbalová Anglie Wengerovi doporučuje, aby místo věčných stesků a fňukaní konečně koupil pořádného brankáře. V Birminghamu si z něho ostatně utahovali i diváci, protože s velkým gustem napodobovali teatrální gesta, která vitální francouzský kouč předváděl u postranní čáry. Wenger ovšem ani tentokrát jedovatými glosami do vlastních řad nemířil.

Trenér Arsenalu Arsene Wengerfoto: Reuters/Dylan Martinez

Zato rozhodčího zkritizoval, domácí tým a stav hřiště zrovna tak. „Vyrovnávací gól neměl platit, protože mu předcházel ofsajd. A o žlutých kartách ani nemluvím. Bylo toho od sudího trochu moc,“ pokáral Wenger rozhodčího Webba.

Reminiscence na Eduarda

Do domácích hráčů se také pustil, neboť některé zákroky, hlavně na kapitána Fabregase stěžujícího si na poraněné koleno, mu nebyly ani trochu po chuti. „Už jsem tady zažil, jak nám zlikvidovali Eduarda,“ neodpustil si narážku na brutální faul na chorvatského Brazilce v dresu Arsenalu, kterého před dvěma lety odnesli z trávníku s přelomenou nohou.

Trávník na St. Andrew´s stadium Wenger zkritizoval také, to se ví. „Prodáváme práva na naši ligu za 1,2 miliardy liber, chlubíme se, že je nejlepší na světě a přitom nejsme schopni udělat ani to minimum a postarat se o trávník. A to je přitom březen!“

Absence Fabregase? To by byla rána!

Wengerově pofňukávání a podrážděnosti se ale není co divit, neboť už ve středu ho čeká v Lize mistrů Barcelona a on má vážné starosti se zdecimovaným kádrem.

„V Birminghamu jsem chtěl šetřit Aršavina laborujícího po posledním utkání s poraněným kolenem a Nasriho stěžujícího si na natažená třísla, ale nakonec jsem je musel do zápasu poslat. Jenže teď se k nim přidal i Fabregas, kterého Gardner bolestivě nakopl do kolena. Kdyby proti Barceloně chyběl, byla by to pro nás další velká rána,“ vysvětloval své rozladění.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: