Hlavní obsah

Liverpool venku znovu nevyhrál, v Birminghamu jen remizoval

LONDÝN

Fotbalisté Liverpoolu remizovali ve 33. kole anglické ligy s Birminghamem na jeho stadionu 1:1 a zůstávají na šestém místě. Na soupeřově hřišti nevyhráli už posedmé za sebou a na čtvrté místo, znamenající účast v předkole Ligy mistrů, ztrácejí už čtyři body.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Zklamaný kapitán fotbalistů Livepoolu Steven Gerrard

Článek

Čtvrtý Manchester City i pátý Tottenham mají navíc zápas k dobru. Birmingham prodloužil svou domácí sérii neporazitelnosti na třináct zápasů a zůstává v klidném středu tabulky. Navíc si udržel zajímavý primát - je jediným týmem v Premier League, který Rafael Benítez v roli kouče Liverpoolu nedokázal porazit. Nepovedlo se mu to ani na osmý pokus.

Liverpool poslal do vedení dvě minuty po přestávce přesnou ranou kapitán Gerrard, ale hosté vedení dlouho neudrželi. Birmingham vyrovnal už o devět minut později zásluhou špatně bráněného obránce Ridgewella.

Everton doma remizoval 2:2 se zachraňujícím se West Hamem United a v Goodison Parku ztratil body po sedmi ligových výhrách za sebou. Hosté, v jejichž dresu odehrál celý zápas záložník Radoslav Kováč, přerušili šestizápasovou sérii bez bodu a udrželi naděje na záchranu.

Domácí poslal do vedení ve 24. minutě Rus Biljaletdinov. Hosté mohli na konci poločasu srovnat, ale egyptský útočník Mido neproměnil penaltu. Londýnský celek se zlepšil v druhém poločase a obránce Da Costa po hodině hry vyrovnal. Domácím vrátil vedení pět minut před koncem střídající Nigerijec Yakubu, ale další střídající brazilský útočník Ilan o dvě minuty později zajistil svému týmu důležitý bod.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Birmingham - Liverpool 1:1 (56. Ridgewell - 47. Gerrard), Fulham - Wigan 2:1 (47. Okaka, 58. Hangeland - 34. Scotland), Everton - West Ham United 2:2 (24. Biljaletdinov, 85. Yakubu - 60. Da Costa, 87. Ilan).

Reklama

Související témata: