Hlavní obsah

VIDEO: Henry po brutálním zákroku na Rosického: Vyloučení? To je snad vtip

LONDÝN

V Anglii se hraje tvrdý fotbal. Ale to, co předvedl kapitán Wolverhamptonu Karl Henry v sobotním utkání 33. kola proti Arsenalu, už bylo i za hranicí tvrdosti Premier League. Záložník Wolves byl po tvrdém skluzu na Tomáše Rosického po zásluze vyloučen, s čímž se však nemohl smířit ani po zápase. „Vyloučení bylo absolutně skandální,“ nedal si svou pravdu vzít.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu

Článek

Šlo o hodně. Wolverhampton se potácí jen těsně nad hranicí sestupu a Arsenal by v případě ztráty bodů mohl téměř zapomenout na mistrovský titul, vedoucí Chelsea by v případě remízy odskočila Arsenalu pět kol před koncem soutěže o pět bodů. Kanonýrům se navíc v utkání Ligy mistrů proti Barceloně zranili Aršavin a špílmachr Fabregas.

A na hře londýnského týmu to bylo znát. Wenger chtě nechtě musel do hry od začátku zápasu poslat na hřiště Tomáše Rosického, jenž se měl stát novým vůdcem týmu. A svého úkolu se nezhostil špatně. Přihrávky rozděloval se svou tradiční přesností, ale v zakončení se Kanonýři trápili.

Rosický byl vidět u obou branek

Sám Rosický mohl dokonce střeleckou impotenci svého týmu protrhnout, když si naběhl do pokutového území na přihrávku Walcotta. Skvěle chytající Hahnemann mu však skvělým vyběhnutím ve skórování zabránil. Vidět byl český štírek i na druhé straně hřiště, když za již překonaného Almuniu zaskočil u jeho pravé tyče a míč odkopl do bezpečí.

Krátce po hodině hry do Rosického zezadu zajel kapitán Wolverhamptonu Karl Henry a kapitán českého národního týmu se skácel k zemi. Rozhodčí se po krátké poradě rozhodl Henryho vyloučit. „Mé vyloučení? To měl být snad vtip. Chtěl jsem vybojovat míč, ale Rosický si ho pokryl. V tu chvíli jsem ale už byl ve skluzu,“ vysvětlovat Henry novinářům po zápase.

Hráči Arsenalu skučí, podobně jako Wenger

„Díval jsem se na opakovaný záběr a jasně jsem zasáhl balón. Rozhodně to nebylo na červenou kartu. To je absolutní skandál,“ vztekal se Henry dál. „Rosický se vrátil na hřiště za dvě minuty a byl zcela v pořádku. Takovýhle přístup tady Arsenal předváděl a podle mě to není rozhodně nic hezkého,“ pokračoval ve špačkování. „Jejich hráči začínají skučet ve chvíli, kdy podstoupí tvrdý zákrok. A to samé dělá Arséne Wenger,“ dodal.

Arsenal nakonec přesilovku využil. V nastaveném čase spasil Kanonýry Nicklas Bendtner, který vstřelil jediný gól zápasu. „Myslím, že Arsenal měl při svém gólu obrovské štěstí,“ prohlásil Henry.

Arsenal si ziskem tří bodů zajistil setrvání v boji o titul v Premier League. Na druhý Manchester United ztrácí jeden bod, na vedoucí Chelsea body tři.

Reklama

Související témata: