Hlavní obsah

VIDEO: Čech mohl dostat klidně šest branek, říká útočník Tottenhamu Pavljučenko

LONDÝN

Tottenham uštědřil v sobotním utkání 35. kola Premier League políček vedoucí Chelsea. Kohouti zvítězili na svém stadiónu nad Blues v londýnském derby 2:1 a pořádně tím Chelsea zkomplikovali cestu za mistrovským titulem. Útočník Spurs Roman Pavljučenko se přitom nechal slyšet, že prohra 1:2 byla pro svěřence Carla Ancelottiho ještě milosrdná.

Článek

„Během zápasu to spíše vypadalo, že my jsme tím týmem, který hraje o titul,“ vyprávěl v rozhovoru pro Daily Star. „Neočekával jsem, že budeme o tolik silnější než oni. Většina hráčů Chelsea si byla jistá vítězstvím,“ pokračoval osmadvacetiletý fotbalista.

„Takový Jurij Žirkov se vždy zcela soustředí na hru, narozdíl od svých spoluhráčů. Nebylo proto žádným překvapením, že byl jedním z nejlepších hráčů Chelsea. Pro nás to byl úspěšný zápas a kdybychom proměnili alespoň polovinu svých šancí, mohli jsme vyhrát klidně i 6:1,“ kritizoval hráče Blues.

Varováním výhra nad Arsenalem

Podcenění fotbalistů z White Hart Lane přitom nebylo na místě. Čtyři dny před zápasem proti Chelsea totiž svěřenci Harryho Redknappa porazili Arsenal a utnuli tak jeho smělé plány na titul. Tottenham bojuje hlavně o čtvrtou pozici zajišťující premiérovou účast v Lize mistrů. Kohouti se přitom před zápasy s Arsenalem a Chelsea museli vyrovnat s překvapivým vyřazením v semifinále FA Cupu od potápějícího se Portsmouthu.

„Předtím jsme ztratili zápas v FA Cupu proti Portsmouthu a nikdo z nás dodnes nemůže pochopit, jak se to stalo. Možná jsme byli příliš sebejistí, stejně jako Chelsea v utkání proti nám. A to je neodpustitelné,“ pokračoval ruský forvard.

„Debatovali jsme o tom (o prohře s Portsmouthem) v kabině a Harry Reknapp nám řekl, že své vyřazení musíme odčinit v několika následujících zápasech. Chelsea prožívá jednu z nejlepších sezón a my jsme ve vzájemném zápase byli silnější než lídr ligy,“ těšilo Pavljučenka.

Další těžký soupeř, tentokrát z Manchesteru

Po výhrách nad Arsenalem a Chelsea čeká Tottenham další člen "big four". V příštím kole se totiž představí na Old Trafford, stadiónu Manchesteru United. „Oni pracují jako skvěle namazaný stroj, ale v naší aktuální formě bychom neměli být vyplašení. Na Old Trafford nemáme příliš dobrou bilanci, ale hodláme ji poupravit,“ pokračoval.

V zimním přestupovém období se přitom spekulovalo o odchodu Pavljučenka z White Hart Lane. Jak se zdá, svůj názor Rus přehodnotil. „Cítím, že mi trenér v posledních dnech důvěřuje a já se snažím ho nezklamat. Vztahy jsou vždy dobré, když se vyhrává. Teď nepřemýšlím o své budoucnosti. Jediné, na co se zaměřuji, je čtvrté místo v lize,“ dal jasně najevo priority.

Tottenham má na čtvrtém místě tři kola před koncem ligy náskok před největším rivalem Manchesterem City dvou bodů. Náskok Chelsea na vedoucím místě se před druhým Manchesterem United snížil na jediný bod.

Reklama

Související témata: