Hlavní obsah

VIDEO: Kouč Chelsea Ancelotti tlak necítí: Když hrál Manchester, procházel jsem se parkem

LONDÝN

Že by hráče Chelsea svazoval tlak? Že by se obávali dalšího svého zaváhání? Na tyto otázky odpověděli svěřenci trenéra Carla Ancelottiho sedmigólovým koncertem v nedělním domácím utkání 36. kole anglické ligy proti Stoke. Petr Čech a spol. se tak opět vrátili na první příčku v Premier League a už jen dvě výhry je dělí od zisku titulu.

Foto: Tom Hevezi, ČTK/AP

Trenér Chelsea Carlo Ancelotti žádný tlak necítí.

Článek

Hráči ze Stamford Bridge přitom nebyli v záviděníhodné situaci. V minulém kole podlehli na White Hart Lane Tottenhamu 1:2 a dotírající Manchester United se jim přiblížil na rozdíl jediného bodu. Největší rival Blues v boji o trofej pro mistra Anglie navíc v sobotním utkání 36. kola zvítězil právě nad Tottenhamem (3:1), přeskočil Chelsea v tabulce a čekal, jak tým z Londýna odpoví.

Trenér Chelsea Carlo Ancelotti se však nechal slyšet, že žádný tlak na svých ramenou necítí. „Když hráli United, procházel jsem se parkem,“ prozradil anglickým novinářům. Italský kouč si po procházce zjistil výsledek a věděl, že v nedělním utkání proti Stoke musí zvítězit, aby nepustil Manchester do trháku...

Sedm gólů, čisté konto a hattrick

Fotbalisté, které poslal do důležité bitvy, ho nezklamali. Stoke nastříleli sedm gólů, Petr Čech vychytal čisté konto a hattrickem se blýskl v poslední době skvěle hrající Kalou. „Potřebovali jsme správně odpovědět na naši porážku s Tottenhamem minulý týden. A to se nám podařilo,“ mnul si ruce zkušený trenér.

„Nejdůležitější věcí pro nás momentálně je skutečnost, že titul máme ve svých rukách,“ je si vědom Ancelotti. „Pokud vyhrajeme dva zápasy, budeme šampióny. Žádný tlak necítím. O našem osudu nerozhodnou jiné týmy, takže jsem klidný,“ zopakoval padesátiletý kouč. „Nepotřebujeme vysílat ostatním týmům nějaké vzkazy. Výsledek zápasu je hlavně dobrou zprávou pro nás,“ dodal.

Skóre rozhodovat nebude, tuší Ancelotti

V prospěch jeho týmu mluví i skóre, které by rozhodovalo o držiteli titulu v případě, že by Chelsea i Manchester měly po posledním kole stejný počet bodů. Blues mají o osm gólů aktivnější bilanci (Chelsea +61, Manchester +53). „Nemyslím si, že by brankový rozdíl hrál roli ohledně vítěze titulu,“ prohlásil však.

„V probíhající sezóně jsme nastříleli 93 branek a to svědčí o naší fantastické útočné hře. Ale my se už začínáme soustředit na zápas proti Liverpoolu, protože nás čeká velmi silné mužstvo,“ připomněl Ital následující zápas svého týmu v Premier League.

Liverpoolu se v letošní sezóně sice nedaří tolik jako v ročnících předchozích, stále však bojuje o umístění. „Oni jsou stále ve hře o čtvrté místo. Bude to náročný zápas pro oba týmy,“ dodal Ancelotti. Liverpool je momentálně na sedmé příčce a na čtvrtou pozici zaručující účast v Lize mistrů ztrácí dva body.

„Myslím, že (Manchester) United je schopen vyhrát oba své zápasy. Budou hrát proti Sunderlandu a Stoke a každý zápas je samozřejmě jiný. Ale i naším cílem je zvítězit ve dvou utkáních,“ uvedl na závěr trenér Chelsea, jehož svěřence čeká kromě duelu proti Liverpoolu i zápas s Wiganem.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: