Hlavní obsah

Italský mág Ancelotti se chystá v Chelsea na oslavy i čistku

LONDÝN

Nejdříve se chystá oslavit zisk titulu v Premier League a tolik ceněném FA Cupu, hned poté hodlá italský kouč v službách Chelsea Carlo Ancelotti provést v kádru čerstvého mistra čistku. Dokonce už proskočila jména hráčů, kteří se budou muset ze Stamford Bridge pakovat. I německý reprezentant Michael Ballack je mezi nimi.

Článek

Fotbalisté Chelsea se připravují na velké chvíle, jež je v průběhu následujícího týdne čekají. V neděli poslední utkání Premier League s Wiganem a po něm euforie z titulu, který se na Stamford Bridge vrátí po čtyřech letech, příští sobotu finále FA Cupu ve Wembley s Portsmouthem a po zisku poháru oslavy double.

Takový scénář mají v Chelsea na následující dny nachystán. Pro řadu hráčů budou velké dny a bouřlivé oslavy těmi posledními, jež v barvách Chelsea zažijí. Hned po sezóně totiž chystá kouč Carlo Ancelotti v kádru svého týmu čistku, neboť ruskému majiteli klubu Abramovičovi zmiňované triumfy nestačí.

Chce víc. Není spokojen s tím, že jeho Blues triumfují jen na ostrovech. Chce mít nejlepší mužstvo v Evropě, což ovšem předpokládá vyhrát už konečně Ligu mistrů. I proto na Stramford Bridge přivedl Ancelottiho, jenž ovšem úkol nesplnil, neboť pouť Chelsea letošním ročníkem skončila na milánském Interu už v osmifinále.

Ruský finanční oligarcha dal Ancelottimu svou nespokojenost jasně najevo při schůzce, která proběhla uprostřed týdne. Ale nejen to - poskytl mu volnou ruku, aby přebudoval a hlavně omladil hráčský kádr. Ze zdrojů blízkých klubovému vedení proniklo, že hned po sezóně by měli skončit Portugalci Deco (32 let), Paulo Ferreira (31 let), Ricardo Carvalho (31 let), Hilario (34 let), Brazilec Juliano Beleletti (33 let) i německý záložník Michael Ballack (33 let).

„Těchto veteránů se Ancelotti stoprocentně zbaví,“ tvrdí dobře informovaný zdroj.

„Žádná jména. Ke změnám v hráčském kádru dojde, ale teď o nich rozhodně mluvit nebudu. Naším úkolem je soustředit se na poslední dva zápasy, jež nás čekají, a zvládnout je. Získat titul a uspět ve finále FA Cupu,“ brání se zmiňované informace potvrdit italský trenérský mág ve službách Chelsea Carlo Ancelotti.

Reklama

Související témata: