Hlavní obsah

Útočník Silva opouští Valencii, bude hrát za Manchester City

MANCHESTER

Španělský útočník David Silva ve středu úspěšně absolvoval zdravotní testy a následně podepsal čtyřletý kontrakt s vedením Manchesteru City. Přední anglický klub zaplatí Valencii za čtyřiadvacetiletého forvarda jako odstupné 24 miliónů liber. Obě strany byly na transferu dohodnuté již od konce června.

Foto: Oleg Popov, Reuters

Fotbalisté Španělska se radují z branky Davida Silvy (třetí zleva) do sítě Bosny a Hercegoviny.

Článek

Člen španělského reprezentačního týmu, který v neděli v Jihoafrické republice dobyl poprvé v historii titul mistrů světa, očekává, že pátý klub minulého ročníku Premier League bude hrát o nejvyšší příčky. "Budu šťastný, když budeme v Lize mistrů. Nebo když vyhrajeme nějakou trofej," řekl Silva pro klubový web.

Dobře si však také uvědomuje, že prosadit se v konkurenci "Citizens" a navíc v lize, která je v současnosti mnohými označována za nejlepší na světě, nebude snadné. "Mým prvním cílem je prosadit se do týmu. Poté chci bojovat o vítězství v lize i dalších soutěžích," nastínil své plány Silva, jenž je třetí letní posilou klubu.

Manažer Roberto Mancini posiluje na všech frontách. Obranu vyztužil německý bek Jerome Boateng z Hamburku, ve středu pole se pokusí prosadit záložník Pobřeží slonoviny Yaya Touré, který přišel z Barcelony. "Roberto Mancini a Garry Cook (výkonný ředitel) mi řekli, že tu staví velmi dobrý tým s některými z nejlepších hráčů světa a chtějí bojovat o trofeje," doplnil Silva.

Jeho odchod je pro Valencii dalším citelným oslabením poté, co již v květnu odešel do Barcelony za více než 34 miliónů liber obávaný kanonýr David Villa. Valencie se sice dokázala kvalifikovat do Ligy mistrů, ale nachází se v obtížné finanční situaci. Její dluhy údajně dosahují výše přes 400 miliónů liber.

Reklama

Související témata: