Hlavní obsah

Fotbalisté Manchesteru v přípravě přestříleli výběr amerických hvězd

HOUSTON

Fotbalisté Manchesteru United si zpestřili přípravu na novou sezónu exhibičním zápasem s výběrem hvězd zámořské MLS, který porazili jasně 5:2. Hlavní zásluhu na tom měl mladý útočník Federico Macheda, který se trefil dvakrát hned v úvodu zápasu. Při své premiéře v dresu Manchesteru se prosadil i mexický talent Javier Hernández.

Foto: Richard Carson , Reuters

Hráči Manchesteru se radují ze vstřelené branky americkým hvězdám.

Článek

Manchester si tak ve středu spravil chuť po překvapivé porážce od Kansasu City, proti kterému se jen těžko prosazoval. Tentokrát však nastoupil s mnohem větší ofenzivní chutí a již po 24 vteřinách se radoval z gólu, poté co Macheda využil chyby v soupeřově rozehrávce a sám před brankářem nezaváhal.

Přeloboval brankáře

O 11 minut později se navíc Macheda prosadil po rohovém kopu. Zkušený Brian Ching sice po změně stran rovněž hlavou snížil, ale Manchester nadále dominoval a mladíci Gibson s Cleverleyem definitivně rozhodli. V závěru ještě zvýšil Hernández, když podobně jako na mistrovství světa unikl ofsajdové pasti a přeloboval brankáře.

Výběr hvězd MLS dosud prohrál jediné z předchozích šesti utkání proti evropským klubům, mimo jiné porazil Chelsea. Tentokrát však na favorita neměl, a tak v poslední minutě alespoň snížil na konečných 2:5 po brance De Rosaria.

Manchester na svém turné po Americe ještě v pátek změří síly s mexickou Guadalajarou. Následně se vrátí do Anglie, kde se bude připravovat na start sezóny, která mu začne 16. srpna zápasem s Newcastlem.

Reklama

Související témata: