Hlavní obsah

Rozhazování peněz vám titul nezajistí, vzkazuje do Manchesteru City Kalou

LONDÝN

Peníze jsou sice mocným nástrojem, vše se za ně pořídit ale nedá. Ani sportovní úspěchy. To si myslí i útočník Chelsea Salomon Kalou, který nevěřícně kroutí hlavou nad tím, jak bohatí šejkové z Manchesteru City utrácejí nesmyslně vysoké částky za hráče v očekávání, že letos už se konečně podaří dosáhnout na jednu z trofejí. „Manchester City dělal totéž i v loňské sezóně a skončil pátý,“ upozorňuje Kalou.

Článek

Již třetím rokem se během přestupové pauzy třesou trenéři věhlasných evropských klubů před bohatým Manchesterem City, který má v plánu kráčet ve stopách Realu Madrid a skupovat nejlepší fotbalisty světa a vyhrávat ty nejcennější trofeje. Ale podobně jako španělský velkoklub, ani Citizens na úspěšné výsledky zatím nedosáhli.

Movití majitelé ze Spojených arabských emirátů do svého klubu nalákali už nejednu velkou hvězdu v čele s Robinhem, Tévezem či Adebayorem. V první sezóně však skončili až desátí a v loňském ročníku se museli smířit až s pátou příčkou. A to se před sezónou pasovali do role jednoho z favoritů na vítězství v Premier League.

Dlouhý seznam vytipovaných posil

I přesto se rozhodl tým, který vede Ital Roberto Mancini, dát stejnou cestou i v letošní pauze. Vábí známá jména a utrácí za ně obrovské částky. Světle modrý dres budou v příští sezóně oblékat útočník David Silva (z Valencie), obránci Jerome Boateng (Hamburk) a Aleksandar Kolarov (Lazio Řím) a záložník Yaya Touré (Barcelona). Nenasytní majitelé však i nadále lákají největší hvězdy evropských lig. V jejich hledáčků jsou mimo jiné Torres, Drogba, Milner, Balotelli či Džeko.

„To, že přivedete každý rok deset nových hráčů, ještě neznamená, že skončíte na špici tabulky,“ kroutí nad tímto počínám hlavou útočník Chelsea Salomon Kalou, který společně se svými spoluhráči oslavil v minulé sezóně zisk mistrovského titulu. „Manchester City dělal totéž i v loňské sezóně a skončil pátý. A já nejsem přesvědčen, že by letos měli být silnější,“ pokračoval Kalou pro The Sun.

Podle čtyřiadvacetiletého fotbalisty jsou v City of Manchester Stadium příliš zahleděni do sebe. „V City by měli mít na paměti, že o anglický titul budou stále bojovat týmy jako Chelsea, (Manchester) United, Liverpool a Arsenal. Ani následující rok nebude výjimkou,“ vysvětlil hráč z Pobřeží slonoviny.

„Zvítězili jsme v Premier League a FA Cupu a tento rok budeme usilovat o vítězství v Lize mistrů. Máme tým, který ví, jak vítězit. My jsme šampióny, takže každý ví, že bude těžké nás porazit,“ dodal na závěr forvard Blues.

Reklama

Související témata: