Hlavní obsah

VIDEO: Nad Beckhamem udělali definitivně kříž. On přesto začal s tréninkem

LOS ANGELES

Udělali nad ním kříž. V Itálii, kde ještě na jaře David Beckham na jaře hostoval a v zápase s Chievem se zranil tak vážně, že přišel o vysněnou účast na mistrovství světa, v Anglii zrovna tak. „David už si nikdy nezahraje ani v AC Milán, ani v jiném velkém klubu,“ vzkázal mu nový trenér rossoneri Massimiliano Allegri „Děkuji, Davide, ale pro reprezentaci Anglie už jsi příliš starý,“ dal anglické fotbalové ikoně další ránu kouč reprezentace Albionu Fabio Capello před středečním přípravným zápase s Maďarskem.

Foto: Paolo Bona, Reuters

Anglický fotbalista David Beckham po operaci achillovek ve finském Turku odjíždí na letiště.

Článek

Tvrdil, že se vrátí. Prohlašoval, že má anglické fotbalové reprezentaci pořád co dát. Zvláště po blamáži, kterou utrpěla na světovém šampionátu v Jižní Africe. Dokonce vykládal, že chce startovat za olympijský tým Anglie na hrách v Londýně.

I proto se pětatřicetiletý David Beckham po vážném zranění achillovek, které utrpěl na jaře v dresu AC Milán v ligovém utkání v Chievu, znovu vrhl do přípravy. Ve čtvrtek se poprvé zapojil do tréninku svého mateřského Los Angeles Galaxy.

„Začátek zvládá, v play-off by nám mohl ještě pomoci,“ je optimistou trenér Galaxy Bruce Arena. Beckham po prvním tréninku samo sebou také.

David Beckham v péči klubového lékaře. foto: ČTK/AP/Antonio Calanni

A nic mu nevadí, že v Itálii i Anglii nad ním udělali kříž. „V Americe si možná ještě zahraje, ale v AC Milán ani v jiném velkém klubu se už Beckham nikdy neobjeví,“ nechal se slyšet nový trenér rossoneri Massimiliano Allegri. „Nemyslím, že by jeho návrat byl možný. Vyrovnat se v tak pokročilém věku s tak těžkým zraněním, to není vůbec snadné. Ani pro Beckhama,“ dodal.

I reprezentační trenér Anglie Fabio Capello Beckhama odepsal.  „Děkuji Davide, pro národní tým jsi již trochu starý,“ poděkoval mu před středečním přípravným zápasem s Maďarskem.

Pro Beckhama nic povzbudivého, že nad ním udělali v Evropě kříž. Zvláště, když právě ve čtvrtek zahájil přípravu a zkouší se na scénu velkého fotbalu vrátit.

Reklama

Související témata: