Hlavní obsah

Liverpool přišel o výhru nad Arsenalem vinou vlastního gólu brankáře Reiny

LIVERPOOL

Fotbalisté Arsenalu zahájili sezónu remízou 1:1 na půdě Liverpoolu, který hrál celou druhou půli o deseti. Poslední půlhodinu v dresu Arsenalu odehrál i Tomáš Rosický, který v poslední minutě stál u zrodu vyrovnávací branky: po jeho centru a střele Marvána Šammacha si dal brankář Pepe Reina vlastní gól. Liverpoolu tak na poslední chvíli uniklo jubilejní 2000. vítězství v ligových soutěžích.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Brankář Liverpoolu Pepe Reina.

Článek

Arsenal nastoupil bez svého kapitána a klíčového hráče Cesca Fábregase, který po mistrovství světa a dovolené ještě není připraven na zápasovou zátěž. I bez něj si však hosté dokázali vytvořit mírnou převahu.

V závěru poločasu navíc Joe Cole, který zažíval soutěžní premiéru v dresu Liverpoolu, v rohu hřiště nešetrně zajel do nového stopera Arsenalu Laurenta Koscielnyho a rozhodčí mu ukázal rovnou červenou kartu.

Arsenal tak vstupoval do druhé půle s výhodou jednoho muže v poli. Jenže hned po návratu z kabin hostující hráči ztratili před svým vápnem míč, Mascherano, který navzdory spekulacím o odchodu do Barcelony za Liverpool přeci jen nastoupil, vysunul Ngoga, který parádní ranou vymetl pavučinu v brance Manuela Almunii.

Brankář Reina si dal vlastní gól

Hru hostů přišel oživit i Rosický a vedl si velmi dobře. Pět minut před koncem mohl srovnat, ale jeho střelu pod břevno skvěle vytáhl brankář Reina. Ten se však o chvíli později stal smutným hrdinou. Rosický odcentroval na Šammacha, jeho střela se od tyče odrazila do Reiny a od něj do branky.

V nastaveném čase mohl vrátit vedení na stranu Reds kapitán Gerrard, jeho střelu z přímého kopu ale vytáhl na roh Almunia.

Nový trenér Liverpoolu Roy Hodgson tak přišel o šanci stát se prvním koučem Reds od roku 1892, který by vyhrál první tři soutěžní utkání po nástupu do funkce. Liverpool předtím zvítězil v obou duelech 3. předkola Evropské ligy s Rabotnički.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Liverpool - Arsenal 1:1 (47. Ngog - 90. vlastní Reina).

Reklama

Související témata: