Hlavní obsah

Vraťme Anglii anglického kouče, vyzývá šéf fotbalového svazu

LONDÝN

Zpátky ke kořenům! Tak v pondělí zavelelo vedení anglického fotbalového svazu a příštím anglickým trenérem má být Angličan. Jeho úkolem bude hlavně co nejrychleji vymazat černé vzpomínky na účinkování hrdého Albionu na jihoafrickém šampionátu pod taktovkou Fabia Capella. Nejspíš poslední kapkou, kterou pohár přetekl, bylo, když italský kouč poslal do fotbalové penze milovaného Davida Beckhama.

Článek

Capellovu smlouvu však nikdo z kompetentních funkcionářů zatím nezpochybňuje, to ostatně v Anglii nebývá příliš zvykem. Měl by být u kormidla národního týmu až do roku 2012. A po éře švédské a italské by měla nastoupit doba anglická.  „Myslím, že anglický tým by měl vést anglický manažer,“ prohlásil v pondělí v BBC výkonný ředitel fotbalového svazu Adrian Bevington.

Pokud jde o Capella, řekl, že spousta lidí má sice jiný názor, ale v současnosti je úkolem číslo jedna stávajícího kouče podpořit, jak jen to jde. „Možná bychom mu mohli pomoci, a možná právě teď je čas na zlepšení komunikace mezi manažerem a hráči.

Svaz potvrdil, že Anglie sehraje 17. listopadu ve Wembley přátelský zápas s Francií. Právě zde by se mohl s reprezentační kariérou rozloučit Beckham, ten ovšem něco takového s rozhořčením i lítostí odmítá, protože si rozhodně nemyslí, že patří do starého železa.

Hledá se nástupce

V anglickém tisku se již také začalo spekulovat o nástupci Fabia Capella. Anglickým fotbalovým novinářům se líbí nejvíce trojice Pearce, Hodgson či Redknapp.

Stuart Pearce - má výhodu, že je nyní součástí Capellova týmu a mohl by plynule navázat jako nový šéf. Kromě toho má velmi dobré vztahy se svazem.

Roy Hodgson - nejspíš by šanci okamžitě bral, kdyby se post po Capellovi nabízel teď v létě. Jenže se právě usadil na trenérské křeslo v Liverpoolu...

Harry Redknapp - jen těžko by opouštěl nynější trenérský post v  Tottenhamu, ale manažerské schopnosti 63letého kouče jsou vynikající, a tisk oceňuje i jeho vášnivé vlastenectví.

Reklama

Související témata: