Hlavní obsah

Fotbalistu Coleovi zachránila řidičský průkaz manželka s dítětem

LONDÝN

Anglický fotbalový reprezentant Joe Cole byl za loňské překročení rychlosti na dálnici o 56 km/h potrestán pokutou 750 liber (22.500 korun) a odebráním řidičského průkazu na 50 dní, ale řídit dál může. Jeho právník uspěl u soudu s argumentem, že liverpoolský záložník musí vozit svou manželku Carly, která byla nedávno v Londýně v autě přepadena a kvůli traumatickému zážitku se za volant neodváží. Trest byl proto hráči odložen.

Článek

Coleovu choť, s níž má bývalá hvězda Chelsea, pětiměsíční dcerku, vytáhl na ulici z jejího černého audi gang zlodějů na motorkách. "Je jí 26 let a ten incident ji tak poznamenal, že od té doby ani jednou neřídila. Auto bylo ukradeno a stále není nalezeno," uvedl podle serveru Sky News před soudem advokát Nick Freeman s tím, že veřejnou dopravou Coleová s malým dítětem jezdit nemůže kvůli svému společenskému postavení.

Cole se jednání nezúčastnil, protože byl s Liverpoolem v Turecku na utkání předkola Evropské ligy proti Trabzonsporu.

Osmadvacetiletý fotbalista se dopravního přestupku dopustil loni v listopadu právě s manželčiným audi A4 v hrabství Surrey, kde jel na dálnici rychlostí 168 km/h. Vedle pokuty musí zaplatit 600 liber (18.000 korun) za soudní výlohy.

Reklama

Související témata: