Hlavní obsah

Liverpool slaví první výhru v sezóně, Manchester City prohrál v Sunderlandu

LONDÝN

První vítězství v novém ročníku Premier League vybojovali fotbalisté Liverpoolu, kteří ve třetím kole zvítězili nad West Bromwichem Albion 1:0. Do utkání nezasáhl český útočník West Bromwich Roman Bednář, který se zranil na rozcvičce před zápasem. Nedařilo se hráčům Manchesteru City, kteří prohráli na hřišti Sunderlandu 0:1 a na vedoucí Chelsea ztrácejí už pět bodů.

Článek

V dresu West Bromwiche se na Anfield Road útočník Roman Bednář nepředstavil. Český útočník si při předzápasové rozcvičce poranil Achillovu šlachu. Zatím není znám rozsah zranění ani to, zda bude schopen přijet na sraz reprezentace před startem kvalifikace ME. Bednář byl v nominaci na utkání, ovšem po zranění ho musel na soupisce na poslední chvíli nahradit mladík Wood.

Liverpool nezažil nejlepší vstup do sezóny, když po remíze s Arsenalem podlehl Manchesteru City 0:3. Ve třetím kole se však svěřenci Roye Hodgsona dočkali. O jedinou branku zápasu se postaral Fernado Torres, který využil přihrávky Dirka Kuijta.

Hráči Manchesteru City naopak nedokázali navázat na hladkou výhru nad Liverpoolem z předchozího kola, když prohráli na hřišti Sunderlandu 0:1. Jedinou branku vstřelil až v samotném závěru zápasu Darren Bent z pokutového kopu.

Vydřít bod se podařilo hráčům Boltonu, kteří se na svém stadiónu střetli s Birminghamem. Od 4. minuty totiž hosté vedli po brance Johnsona a od 37. minuty hráli hráči Boltonu bez vyloučeného brankáře Jaaskelainena. Šest minut po začátku druhé půle navíc prohrávali domácí už o dva góly, když se prosadil Gardner. Domácí však dokázali snížit proměněnou penaltou Daviese a bod jim zajistil v 81. minutě svou brankou Blake.

Z patnáctého až na čtvrté místo se vyšvihli fotbalisté Aston Villy, kteří zvítězili nad Evertonem 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil už v 9. minutě Luke Young. Everton naopak už podruhé ze tří zápasů prohrál a na svém kontě má jediný bod.

Premier League - 3. kolo:
Bolton - Birmingham 2:2 (71. Davies z pen., 81. Blake - 4. Johnson, 51. Gardner), Liverpool - West Bromwich 1:0 (66. Torres), Sunderland - Manchester City 1:0 (90. Bent z pen.), Aston Villa - Everton 1:0 (9. L. Young).

Reklama

Související témata: