Hlavní obsah

Jiránek zřejmě nakonec ze Spartaku přestoupí do Birminghamu

BIRMINGHAM

Český fotbalový obránce Martin Jiránek nakonec zřejmě zamíří do anglické ligy. O bývalého reprezentanta, který má od Spartaku Moskva dovoleno odejít, podle deníku Daily Mail usiluje Birmingham. Jiránek má sice hned několik nabídek, ale už v minulosti se nechal slyšet, že by si rád jednou vyzkoušel právě Premier League.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Martin Jiránek na srazu české fotbalové reprezentace

Článek

O Jiránkově budoucnosti se má rozhodnout již dnes, nejpozději v úterý, kdy v předních evropských ligách skončí letní přestupové období.

Jedenatřicetiletý Jiránek odmítl prodloužit ve Spartaku smlouvu, která vyprší na konci roku. Ruský celek mu proto dal svolení, že v případě zajímavé nabídky může odejít již nyní. O služby jedenatřicetinásobného reprezentanta se údajně ucházejí i španělské celky Zaragoza a Pamplona nebo AEK Atény.

Podle posledních zpráv je však nejblíže k zisku Jiránka Birmingham, který odstartoval do sezony výhrou a dvěma remízami, ovšem především v posledním utkání s Boltonem ukázal, že defenziva není jeho nejsilnější zbraní. S Boltonem dokonce inkasoval dvakrát, přestože hrál přesilovou hru.

Jiránek přišel do Spartaku před šesti lety z italské Regginy. Postupně se vypracoval až na post kapitána, ovšem v poslední době již neměl místo v sestavě jisté.

Reklama

Související témata: