Hlavní obsah

Fanoušci liverpoolských Reds vyhlásili válku majitelům klubu kvůli dluhům

LIVERPOOL

Fanoušci Slavie a Bohemians mají v kolébce fotbalu následovníky. A ne ledajaké! Protesty proti vedení svého oblíbeného klubu připravují v těchto dnech fans slavného, ale nemocného Liverpoolu. Reds jsou totiž zadlužení až po uši a američtí majitelé neustále oznamují nová a nová - a zatím vždy neúspěšná - jednání o prodeji části nebo celého klubu. Poslední rána přišla tento týden od obří soukromé kapitálové společnosti Blackstone Group, která oznámila, že vedení FC Liverpool žádné finanční prostředky neposkytne.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard může burcovat spoluhráče na hřišti, klubovou kasu to ale nenaplní.

Článek

Tom Hicks, jeden z majitelů, se hřál nadějí, že by právě s pomocí Blackstone mohl umořit dluh u Royal Bank of Scotland a upevnit si tak pozici v klubu. Žel, úvěr 237 miliónů liber (plus 40 miliónů úroků - tedy dohromady asi 8,3 miliardy korun) je splatný začátkem října a nikde žádná záchranná ruka.

A právě nynější bezvýchodná situace jen zvýšila frustraci mezi fanoušky, kteří plánují protest vsedě při sobotním utkání se Sunderlandem a připravují pochod proti dvojici majitelů Hicksovi a Gillettovi o osm dní později před zápasem proti Blackpoolu. You'll Never Walk Alone (Nikdy nepůjdeš sám) hlásá nápis na hlavní bráně stadiónu na Anfield Road. Slova liverpoolské hymny si musejí přeložit majitelé klubu trochu jinak - zůstali jste sami!

Fanoušci jsou přesvědčeni, že současná nejasná finanční situace jejich klubu se negativně podepisuje na nervozitě v týmu Reds. Hvězda obranných řad Daniel Agger je rozhádaný s manažerem Royem Hodgsonem, útok zatím vyprodukoval jenom čtyři branky a největší hvězda Liverpoolu - Španěl Fernando Torres - určitě nebude svoji loajalitu vyhlašovat věčně. Neuklidnil je ani kapitán Steven Gerrard, jenž tým i přes porážku s Manchesterem United pochválil za bojovnost.

Reklama

Související témata: