Hlavní obsah

Rosický vymyslel první gól, Arsenal v poháru přešel přes Tottenham

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu postoupili do 4. kola Ligového poháru po vítězství 4:1 po prodloužení v derby na půdě odvěkého rivala Tottenhamu. Podílel se na tom i český záložník Tomáš Rosický, který byl spolustrůjcem úvodní branky. Rosický, který odehrál 73 minut, na levé straně uvolnil Wilshera, jehož střílený centr usměrnil do branky hráč rezervního týmu Lansbury.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Rosický na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Tottenham však srovnal a muselo rozhodnout prodloužení, v němž se dvakrát z pokutových kopů trefil Nasri a čtvrtou branku přidal Aršavin. Arsenalu přitom chyběl distancovaný trenér Arséne Wenger, který zápas sledoval jen z tribuny.

Dál jde i West Ham s Radoslavem Kováčem, který si poradil s dalším prvoligovým celkem Sunderlandem. Poté co odehrál dva zápasy za rezervní tým "Kladivářů", se Kováč vrátil do sestavy prvního týmu a měl podíl na tom, že West Ham v Sunderlandu inkasoval jen z kopačky Gyana, který měl premiéru před domácím publikem po přestupu z Rennes. Za West Ham se však prosadili Piquionne a posila z Interu Milán Obinna.

Dál postoupil i Birmingham, v jehož dresu prožil premiéru český obránce Martin Jiránek. Nedávná posila ze Spartaku Moskva nastoupila v základní sestavě a byla u výhry 3:1 nad třetiligovým Milton Keynes Dons.

Vedle Sunderlandu a Tottenhamu z týmů Premier League vypadli také Bolton, Fulham, který nestačil na dalšího prvoligistu Stoke, a Everton. Ten po výsledku 1:1 nezvládl penaltový rozstřel s třetiligovým Brentfordem.

Reklama

Související témata: