Hlavní obsah

Manchester United vykázal za minulou sezónu rekordní ztrátu

LONDÝN

Fotbalový Manchester United hospodařil v minulé sezóně se ztrátou 83,6 miliónu liber (2,34 miliardy korun). Po zveřejnění čísel z výroční zprávy se podle britských médií opět prohloubí nevraživost jeho fanoušků vůči americkým vlastníkům. Anglický velkoklub, jenž je považován za nejbohatší na světě, tak zaznamenal obrovský výkyv, neboť ještě v sezoně 2008/09 hospodařil se ziskem 25,5 miliónu liber.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Hlavu plnou problémů má kouč Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

Zatímco před rokem zaplnila klubovou pokladnu hřát částka 80 miliónů liber za přestup Cristiana Ronalda do Realu Madrid, letos se žádný lukrativní odchod některé z fotbalových hvězd nekonal. Osmnáctinásobný anglický mistr se proto musel uskromnit i ve výdajích a za posily zaplatil 25 miliónů liber, tedy jen zhruba pětinovou částku oproti městskému rivalovi Manchesteru City.

Manchester United přešel do rukou amerického investora Malcolma Glazera v roce 2005, do té doby vždy hospodařil se ziskem. Podle nejnovější zprávy celkové dluhy překonaly půl miliardy liber a jen na úrocích Manchester zaplatil 40 miliónů. Provozní zisk klubu se nicméně poprvé dostal přes sto miliónů liber, a to díky větším příjmům v oblasti televizních práv a marketingu.

Reklama

Související témata: