Hlavní obsah

Slavný Liverpool se topí, ale Hodgson už „nakupuje“

LIVERPOOL

Šest bodů z osmi kol a předposlední místo v tabulce ve společnosti Wolverhamptonu a West Hamu. To že je slavný Liverpool?! Je, po porážce 0:2 na hřišti městského rivala Evertonu se krize fotbalistů „Reds“ ještě prohloubila. Ani před zraky nového amerického majitele klubu Johna Henryho se nevzchopili a nedokázali utnout negativní sérii v Premier League.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Zklamaní fotbalisté Liverpoolu

Článek

Jediná výhra, ve třetím kole 1:0 nad nováčkem West Bromwich Albion. To je chudičká bilance fotbalistů Liverpoolu v nové sezóně Premier League, v níž ještě celkem nedávno patřili k největším favoritům. Porážka v derby s Evertonem krizi ještě prohloubila, což přiznává i trenér Roy Hodgson. Přesto se prý neobává o své křeslo.

„Noví majitelé klubu hned po svém příchodu deklarovali, že jsem tím správným mužem na post trenéra Liverpoolu. Člověka vždy potěší, když poslouchá takové věci. Věřím, že po prohře s Evertonem noví majitelé nezmění svůj názor,“ konstatoval Hodgson pro britská média.

Torres je psychicky dole, potřebuje góly

„V derby jsme nepřipomínali mužstvo, které je v sestupovém pásmu. Hráči podali dobrý výkon, ale nebyli jsme dostatečně efektivní v koncovce. Chápu, že mnozí mluví o krizi, protože zisk šesti bodů z osmi zápasů je na takový klub, jako je Liverpool, velmi málo. Pevně věřím, že začneme konečně vyhrávat a šplhat v tabulce na vyšší patra,“ ujišťuje kouč.

Liverpoolský manažer Roy Hodgsonfoto: Reuters/Phil Noble

Derby znovu potvrdilo, že největší bolestí „Reds“ je koncovka. Útočníci vyšli na hřišti rivala znovu naprázdno, celkem se tým v lize zmohl zatím jen na sedm gólů. Třeba španělský kanonýr Fernando Torres stále marně hledá formu z minulé sezóny.

„Po světovém šampionátu v Jihoafrické republice se na adresu výkonů Torrese sneslo hodně kritiky. Myslím, že to Fernanda poznamenalo. Psychicky je dole a potřebuje vstřelit gól či dva, aby opět získal sebevědomí. Škoda, že v závěru zápasu s Evertonem nevyužil velkou šanci, gól by ho velmi povzbudil,“ litoval Hodgson.

V zimě se zaměří na Adebayora či Santa Cruze

Kouč již během října avizuje, že v zimě bude chtít pořádně posílit kádr. V Anglii se zmiňují třeba jména útočníků Emmanuela Adebayora či Roqueho Santa Cruze, kteří se v Manchesteru City dostali na vedlejší kolej.

„V zimě uděláme vše pro to, abychom mužstvo posílili. Mezitím však zbývá odehrát ještě hodně zápasů a musíme pracovat s hráči, jež máme k dispozici,“ cituje Hodgsona agentura Reuters.

Reklama

Související témata: