Hlavní obsah

Totální obrat: Rooney zůstává v Manchesteru, United se upsal do roku 2015

LONDÝN

Anglický fotbalista Wayne Rooney změnil názor a nakonec zůstane v Manchesteru United. Čtyřiadvacetiletý útočník se v pátek podle oficiálních stránek s vedením dohodl na nové pětileté smlouvě, která ho v klubu udrží do roku 2015. "Jsem moc rád, že jsem podepsal další smlouvu v United," prohásil Rooney po podpisu smlouvy. Podpis přivítal i manažer Alex Ferguson. "Myslím, že Wayne nyní chápe, jak velký klub MU je," dodal Sir Alex.

Foto: manutd.com

Alex Ferguson a Wayne Rooney - konec války.

Článek

Anglický reprezentant se přitom v posledních dnech postaral o velký rozruch, když oznámil, že stávající smlouvu končící za dva roky neprodlouží. Údajně kvůli neshodám s trenérem Alexem Fergusonem po skandálu s nevěrou a prostitutkami a také kvůli vedení klubu, které mu nezaručilo, že bude investovat do posil.

Trenér je génius a Wayne velký hráč

"V posledních dnech jsem hodně mluvil s majiteli i trenérem a ti mě přesvědčili, že sem patřím," řekl Rooney. "Trenér je génius a hlavně jeho odhodlání a víra mě přesvědčily, abych zůstal," prohlásil útočník.

Rooney také chápe, že jeho nynější výkony fanoušky frustrují. Slíbil, že mocně popracuje na svojí formě, protože od zranění kotníku proti Bayernu Mnichov v březnu dal zatím ze hry jeden jediný gól.

Diplomatický kompliment samozřejmě utrousil i jeho trenér: „Jsem rád, že Wayne přijal výzvu vést naše mladé hráče a prokázal postoj jednoho z velkých hráčů Manchesteru United,“ řekl Ferguson. "Máme za sebou těžký týden, hodně se o tom mluvilo, ale to jsme čekali. Jsme přece Manchester United," dodal. "

Wayne Rooney se už při úterním tréninku v klubovém komplexu v Manchesteru usmíval. Věděl, co bude koncem týdne? foto: Reuters/Phil Noble

"Od začátku jsem chlapci říkal, že u nás má vždy dveře otevřené," dodal skotský kouč. "Někdy si hráči neuvědomují, v jak velkém klubu hrají, a proto je potřeba podobných událostí, jaké se odehrály v posledních dnech, aby to pochopili. Myslím, že Wayne teď ví, jak velký klub United je," pokračoval Ferguson.

Rooney přišel do Manchesteru jako osmnáctiletý mladík v roce 2004 z Evertonu za 26,5 milionu liber. United poté pomohl ke třem ligovým titulům a triumfu v Lize mistrů. Po jeho slovech o odchodu se hned vyrojilo několik zájemců. Ozvala se Chelsea, psalo se i o Realu Madrid a městském rivalovi Manchesteru City, který údajně nabízel týdenní plat 260 tisíc liber.

Stará smlouva s Manchesterem United zaručovala Rooneymu 90 000 liber týdně (2,7 milionu korun) a šuškalo se, že Wayne by se rád o 60 000 polepšil. Podrobnosti nové smlouvy zatím nebyly oznámeny.

Reklama

Související témata: