Hlavní obsah

Chelsea si poradila s Wolverhamptonem, Čech opět neinkasoval

LONDÝN

Fotbalisté vedoucí Chelsea s Petrem Čechem v brance porazili v 9. kole anglické ligy Wolverhampton 2:0 a v čele tabulky mají pětibodový náskok na druhý Manchester City. Ten má však k dobru nedělní šlágr proti Arsenalu. Obhájce titulu na svém stadionu Stamford Bridge vyhrál i páté ligové utkání v sezoně bez inkasované branky, ve kterých nasázel soupeřům 16 gólů. Čech doma udržel čisté konto v devátém soutěžních zápase za sebou a prodloužil svou neprůstřelnost na 871 minut.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Skóre otevřel ve 23. minutě Florent Malouda, který po přesné Žirkovově přihrávce zamířil z voleje do opuštěné branky a sedmým gólem v soutěži se dotáhl na nejlepšího střelce Carlose Téveze z Manchesteru City. Domácím "Blues" se dlouho nedařilo nejtěsnější vedení zvýraznit. Pojistku v podobě druhého gólu přidal až devět minut před koncem přízemní ranou z úhlu střídající Salomon Kalou.

Wolverhampton s Chelsea prohrál i pátý vzájemný souboj v Premier League, na vítězství čeká od prvního kola a zůstává na sestupových příčkách.

Tottenham poskočil na třetí příčku

Tottenham remizoval s Evertonem 1:1 a v neúplné tabulce poskočil na třetí místo. Obě branky padly na londýnském stadionu White Hart Lane už během tří minut úvodního poločasu.

Hosty poslal do vedení v 17. minutě obránce Leighton Baines umístěnou střelou z trestného kopu. Tottenham vyrovnal za tři minuty po hrubce brankáře Evertonu Tima Howarda, kterou potrestal dorážející nizozemský záložník Rafael van der Vaart a po 335 minutách ukončil ligovou neprůstřelnost Evertonu. Letní posila z Realu Madrid vstřelila v osmém soutěžním zápase za "Kohouty" už pátý gól, na domácím stadionu se dokonce trefila ve všech čtyřech utkáních.

Bednář nastoupil, gól nedal

Dobrou formu potvrdil nováček West Bromwich, jenž doma otočil zápas s Fulhamem a zvítězil 2:1. Svěřenci trenéra Roberta Di Mattea v posledních šesti ligových zápasech neprohráli a minimálně do neděle se posunuli na čtvrtou pozici. Útočník domácích Roman Bednář přišel na hřiště v 54. minutě, ale premiérové soutěžní branky v této sezoně se znovu nedočkal.

O výhře Sunderlandu 1:0 nad Aston Villou rozhodl vlastní gól obránce Richarda Dunna z 25. minuty. Anglický stoper si připsal už osmou vlastní branku v Premier League v kariéře. Jednatřicetiletý bek si tak upevnil pozici v čele žebříčku střelců "vlastenců", Jamie Carragher z Liverpoolu a bývalý obránce Chelsea Frank Sinclair jich mají na kontě šest.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Tottenham - Everton 1:1 (20. Van der Vaart - 17. Baines)
Birmingham - Blackpool 2:0 (36. Ridgewell, 56. Žigič)
Chelsea - Wolverhampton 2:0 (23. Malouda, 81. Kalou),
Sunderland - Aston Villa 1:0 (25. vlastní Dunne)
West Bromwich - Fulham 2:1 (17. Mulumbu, 40. Fortune - 9. vlastní Carson)
Wigan - Bolton 1:1 (59. Rodallega - 66. Elmander)
West Ham United - Newcastle 1:2 (12. Cole - 23. Nolan, 69. Carroll)

Reklama

Související témata: