Hlavní obsah

Chelsea i Arsenal zvítězily brankami v závěru, Manchester City prohrál

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea i Arsenalu zvítězili v 10. kole Premier League. Blues na hřišti Blackburnu spasil šest minut před koncem zápasu Ivanovič. Petr Čech inkasoval jednou, Chelsea nakonec zvítězila 2:1. West Ham držel s favorizovaným Arsenalem v londýnském derby dlouho bezbrankový stav, v 88. minutě rozhodl o vítězství Kanonýrů Song. Rozdílně si vedly týmy z Manchesteru. Hráči United zvítězili nad Tottenhamem 2:0, fotbalisté City podlehli Wolverhamptonu 1:2.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Carlos Vela (vlevo) a Cesc Fabregas z Arsenalu se radují z branky.

Článek

V základní sestavě Arsenalu narozdíl od utkání v Carling Cupu nebyl český záložník Tomáš Rosický. Kanonýři byli aktivnějším týmem. V první velké příležitosti se objevil Cesc Fabregas, kterého však vychytal skvělý gólman Kladivářů Robert Green. Anglický brankář se zaskvěl i proti hlavičce stopera Squaliaciho krátce před koncem první půle.

Tlak domácích hráčů narůstal ve druhém poločase. V 53. minutě nastřelil Nasri kopem ze standardní situace břevno a o dvacet minut později se do velké příležitosti dostal také střídající Walcott, jenž však orazítkoval pouze levou tyč. Svěřenci Arséna Wengera se nakonec branky dočkali. Až v 88. minutě o vítězství Gunners rozhodl svou hlavičkou Alex Song.

Chelsea otočila zápas na půdě Blackburnu

V bráně Chelsea nastoupil v utkání proti Blackburnu reprezentační gólman Petr Čech, ale už po 22 minutách musel lovit míč ze své sítě. Prosadil se Benjani. Hostujícím hráčům, kteří měli po devíti kolech náskok na čele tabulky pět bodů, se podařilo stav vyrovnat ještě do konce úvodní části. Svým třetím ligovým gólem v sezóně se prosadil Anelka.

Dlouho se nedařilo Blues přidat rozhodující druhou branku, až svěřence Carla Ancelottiho spasil stoper Branislav Ivanovič, který se prosadil šest minut před koncem zápasu.

Manchester City se představil na půdě předposledního Wolverhamptonu. A od 23. minuty vedl. Po faulu Richarda Stearmana na Davida Silvu nařídil sudí pokutový kop, který proměnil Emmanuel Adebayor. Domácím se však podařilo zápas otočit. Přesně po půlhodině hry vyrovnal Srb Nenad Milijaš a v 57. minutě poslal Vlky do vedení velšský záložník David Edwards. Citizens se už do konce zápasu nepodařilo vyrovnat.

Manchester United zvítězil nad Tottenhamem

Městský rival Citizens Manchester United získal tři body za vítězství nad Tottenhamem. Už v osmé minutě přitom stálo na Old Trafford štěstí při brankáři Edwinu Van der Sarovi, když jej střelou překvapil krajan Rafalel Van der Vart. Míč však skončil na tyči.

V jednatřicáté minutě padla první branka zápasu. Nani nacentroval míč z volného přímého kopu a míč našel hlavu domácího stopera Nemanje Vidiče, který nedal brankáři Gomesovi šanci. Zajímavý okamžik se odehrál pět minut před koncem zápasu. Nani zahrál v pokutovém území rukou a Gomes stáhl míč do svých rukavic. Poté jej položil na zem v domnění, že rozhodčí odpískal zahrání standardní situace. Portugalský záložník ale přiběhl před balón a poslal jej do prázdné brány. Rozhodčí Clattenburg po poradě se svým asistentem branku uznal.

Tři body získali hráči Evertonu, kteří přivítali Stoke. O jedinou branku zápasu se postaral v 67. Minutě Yakubu. Před vlastními diváky nezaváhal ani Fulham, který porazil Wigan 2:0. Obě branky vstřelil Dempsey.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Arsenal - West Ham United 1:0 (88. Song), Blackburn - Chelsea 1:2 (22. Mwaruwari - 39. Anelka, 84. Ivanovič), Everton - Stoke 1:0 (67. Yakubu), Fulham - Wigan 2:0 (30. a 44. Dempsey), Wolverhampton - Manchester City 2:1 (30. Milijaš, 57. Edwards - 23. Adebayor z pen.), Manchester United - Tottenham 2:0 (31. Vidič, 85. Nani).

Reklama

Související témata: