Hlavní obsah

Nechceme tě, vzkázali Beckhamovi Ferguson i Wenger

LONDÝN

Ještě by chtěl obléct dres Albionu. Hvězdný záložník David Beckham měl svou reprezentační kariéru ukončit na letošním mistrovství světa, ale zranění achilovky ho do hry nepustilo. Proto se hodlá o návrat do národního dresu ještě jednou pokusit. Aby však o svých kvalitách přesvědčil kouče Fabia Capella, musí hrát v některém z evropských celků.

Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Nikdo ho nechce. Ani Alex Ferguson, ani Arséne Wenger.

Článek

Los Angeles Galaxy, jehož je Beckham hráčem, má již po sezóně a jeden z nejslavnějších fotbalistů planety by mezitím chtěl oblékat dres některého z evropských celků. Ve dvou předchozích sezónách si jeho služby vyžádal AC Milán. „Do Milána už ale nepůjdu, protože bych se nemusel za tak krátkou dobu dostat do sestavy,“ bojí se. Týmu ze San Sira se v letošním ročníku Serie A daří, s tříbodovým náskokem vede tabulku před Neapolí.

„Ale určitě budu někde hrát, abych se udržel v kondici a měl šanci vrátit se do reprezentace. Snad něco najdu. Fotbal stále miluji a ještě několik let můžu kopat na nejvyšší úrovni,“ prohlásil Beckham krátce před Vánoci. Nejpravděpodobněji se jeví možnost, že by se Beckham po lednovém přestupním okně objevil v některém z týmů Premier League.

Fergusonovi se nelíbí Beckhamův věk

Pětatřicetiletý záložník dlouho oblékal dres Manchesteru United, ale kouč Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson dal jasně najevo, že s návratem svého bývalého svěřence do United již nepočítá. „Nemyslím, že by se to vzhledem k Davidovu věku mohlo stát. Nikdy jsem nepodepsal smlouvu s hráčem takového věku,“ prohlásil Skot.

V podobném duchu odpovídal na otázku ohledně možného angažování Beckhama do týmu i kouč Arsenalu Arséne Wenger. „Samozřejmě, že bych Beckhama rád najal, ale hraje na stejné pozici, na níž máme velký počet hráčů. Jako Walcott, Nasri, Rosický, Vela, Eboue a Aršavin,“ prohlásil Francouz, jehož čeká v pondělí očekávaný duel proti Chelsea.

Pokud tedy bude chtít Beckham hrát v přestávce MLS v Premier League, bude se muset spokojit s týmem menšího věhlasu. O milovníka tetování nedávno projevil zájem David Moyes, kouč Evertonu, jenž předběžně Beckhamovi nabídl kontrakt poté, co se vrátí ze Spojených států. Dá se tedy očekávat, že proti Beckhamově hostování by Moyes nic nenamítal...

Reklama

Související témata: