Hlavní obsah

Wenger překopal tým Arsenalu. Rosický zářil, ale náhradníci výhru promrhali

LONDÝN

V pondělí se fotbalisté Arsenalu a jeho fanoušci vznášeli v euforii po vítězství nad Chelsea, o dva dny později je vrátil na zem v Anglii podprůměrný Wigan. Po nečekané remíze 2:2 čelí kritice kouč Arsene Wenger, který vyměnil po vítězném duelu s Chelsea osm hráčů ze základní sestavy.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Tomáš Rosický nahradil fabregase velmi dobře, ale k výhře tým nedotáhl.

Článek

Gunners přitom drželi proti oslabenému Wiganu vedení 2:1 ještě v 81. minutě, jenže pak srovnal vlastním gólem obránce Squillaci. Arsenal tak přišel o možnost dotáhnout se na vedoucí Manchester United.

Mezi osmi novými muži v základní sestavě Arsenalu byl i Tomáš Rosický, který nastoupil místo vykartovaného Fabregase a mistra světa zastoupil výborně. „Byl velmi kreativní ve středu hřiště a byl srdcem hry Arsenalu. Situace řešil jednoduše a každou možnost využil pro přípravu šance,“ píše například server Goal.com, který dal Rosickému známu 8 (maximum je 10) a označil ho za hvězdu týmu.

Jenže ani Rosický nedokázal strhnout očekávanou výhru na stranu Arsenalu. „Musel jsem změny v týmu udělat. Při tolika zápasech prostě nemůžeme nasazovat pořád stejné hráče. Navíc v tomhle problém podle mě nebyl,“ obhajoval své rozhodnutí Arsene Wenger.

Remíza byla nakonec spravedlivá, říká Wenger

„Měli jsme nevýhodu, kterou Manchester United neměl. Wigan hrál před třemi dny a my před 48 hodinami. Uvidíme na konci sezóny, jak se tahle ztráta projeví. Ale remíza nakonec byla docela spravedlivá. Wigan měl šance stejně jako my,“ pokračoval manažer Arsenalu.

Squillaciho vlastní gól označil za zklamání, které ale nepřekonalo to z minulé sezóny, kdy Arsenal ve Wiganu ztratil vedení 2:0 a nakonec prohrál 2:3.

„Cítím zklamání, protože jsme vedli 2:1 a hráli jsme proti deseti a nakonec jsme ztratili dva body. Celkově to ale byl velmi těžký fyzický zápas,“ dodal Wenger.

Ani manažer Wiganu Roberto Martinez si nemyslí, že by jeho týmu Wenger nějak usnadnil situaci, když překopal základní jedenáctku ze zápasu proti Chelsea.

„To v žádném případě, v týmu měli samé reprezentanty se spoustou zkušeností. Radši bych, aby můj tým nastoupil proti těm, co hráli s Chelsea, protože by bylo prakticky nemožné, aby se plně zregenerovali,“ řekl Martinez.

Reklama

Související témata: