Hlavní obsah

Zraněný Francouz Nasri může fotbalistům Arsenalu chybět tři týdny

LONDÝN

Fotbalistům Arsenalu může až tři týdny chybět francouzský záložník Samir Nasri, který se zranil v nedělním utkání Anglického poháru. Nasri si v zápase s třetiligovým Huddersfieldem natáhl sval při sprintu za dlouhou přihrávkou a už ve 33. minutě ho musel vystřídat Tomáš Rosický.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Záložník Arsenalu Samir Nasri.

Článek

"Je to velká rána. Zatím nevím, jak moc to bude vážné. Více nám prozradí až další vyšetření," uvedl na oficiálních stránkách klubu trenér Arséne Wenger. Ten se obává i toho, že francouzský reprezentant přijde o úvodní únorové osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně.

Wenger podle svých slov postavil Nasriho proti Huddersfieldu jen proto, že Rosický ještě nebyl po nedávné viróze připravený odehrát celých devadesát minut. "Svého rozhodnutí teď lituji. Za normálních okolností by nastoupil Rosický, ale po nemoci byl pořád příliš slabý," řekl francouzský trenér, který připomněl i nabitý program "Kanonýrů: "Jsme ve fázi sezony, ve které hrajeme mnoho zápasů, a každá hráčská ztráta je pro nás velmi složitá. A ta Samirova je obzvlášť šokující," dodal.

Třiadvacetiletý Nasri patřil v dosavadní sezoně k nejlepším hráčům londýnského klubu a se čtrnácti soutěžními brankami byl dokonce jeho nejlepším střelcem.

Reklama

Související témata: