Hlavní obsah

Čech chytil penaltu! Chelsea ale jen remizovala s Fulhamem a dál ztrácí

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea dál odpadávají z boje o obhajobu titulu v Premier League. V utkání 27. kola uhráli ve Fulhamu jen bezbrankovou remízu a zůstávají tak dál na páté příčce s dvanáctibodovou ztrátou na vedoucí Manchester United. Na čtvrtý Tottenham ztrácí celek ze Stamford Bridge body dva. Brankář Blues Petr Čech se po nepovedených zápasech proti Liverpoolu a v reprezentačním dresu proti Chorvatsku tentokrát blýskl, když v nastaveném čase dokázal chytit penaltu. Český gólman tak vychytal dvanáctou nulu v sezóně.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Petr Čech se blýskl chycenou penaltou.

Článek

Pokutový kop zahrával Clint Dempsey, kterého fauloval v šestnáctce debutant v základní sestavě Chelsea David Luiz. Americký fotbalista sice nezahrál pokutový kop ideálně, ale Čech předvedl proti jeho střele parádní zákrok.

Na Craven Cottage si našel cestu kouč Realu Madrid a bývalý manažer Chelsea José Mourinho. A možná i on byl překvapen, že trenér Carlo Ancelotti posadil na lavičku náhradníků Didiera Drogbu. Bez kanonýra z Pobřeží Slonoviny v sestavě přitom Chelsea nevyhrává, což se potvrdilo i tentokrát.

Torres se neprosadil

V útoku tak podporovali Fernanda Torrese Nikolas Anelka a Florent Malouda. V základní sestavě si odbyl debut třiadvacetiletý Brazilec David Luiz, který se postavil do stoperské dvojice s Johnem Terrym, zatímco Branislav Ivanovič se posunul na pravou stranu, kde nahradil zraněného Bosingwu.

Hráči Chelsea měli od začátku zápasu častěji míč na kopačkách, ale poprvé vážněji zahrozili domácí, když po necelé půlhodině hry přinutil Duff ranou z pětadvaceti metrů k zákroku hostujícího gólmana Petra Čecha. Pak už ale byli nebezpečnější hosté z Chelsea, kteří měli více ze hry.  Jenže Lampard i Malouda ze svých šancí pálili nad a Ivanovičův pokus vyškrábl nad břevno gólman Schwarzer.

V závěru první půle o sobě začal více dávat vědět Torres, jenže jeho útočné snaze jakoby chybělo sebevědomí z jeho nejlepších dob v Liverpoolu.  I po změně stran, kdy už byla převaha Chelsea jednoznačná, se španělský kanonýr často tlačil do zakončení, ale během sedmdesáti minut na hřišti se střelecky neprosadil, a tak kouč Ancelotti místo něho poslal na hřiště Didiera Drogbu.

Útočník z Pobřeží Slonoviny se rychle zapojil do útočení a podpořil tlak Chelsea, která svírala soupeře v jeho šestnáctce. Jenže vyložené šance z tlaku nepřicházely. Nakonec málem přišla Chelsea i o bod za remízu. Jinak podařený debut si mohl hodně pokazit David Luiz, který bude nejspíš brankáři Čechovi za lapenou penaltu po jeho faulu hodně děkovat.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Fulham - Chelsea 0:0.

Reklama

Související témata: