Hlavní obsah

Manchester United se rozstřílel ve Wiganu. A zvýšil náskok na čele před Arsenalem

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United si v sobotu upevnili vedení v anglické Premier League, když v 28. kole rozstřílel Wigan 4:0. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona tak vyhráli i třináctý ze třinácti dosavadních vzájemných zápasů s tímto soupeřem a v tabulce druhému Arsenalu odskočili na čtyřbodový rozdíl. Londýnský celek, který má nyní stejný počet odehraných zápasů jako United, o tomto víkendu manko na lídra tabulky určitě nesníží, protože kvůli finále Carling Cupu má ligový duel s Tottenhamem odložen.

Foto: manutd.com

Mexičan Javier Hernández pomohl dvěma góly k jasné výhře Manchesterm United

Článek

Trenér Wiganu Roberto Martinez před zápasem přiznal, že hráči jeho týmu mají z Manchesteru United zřejmě mentální blok. A vývoj utkání jeho slova spíše potvrzoval. Wigan byl sice hodně aktivní a dokázal slavnějšímu soupeři v první půli často „zatopit“. Jenže dobře rozjeté šance domácích většinou zhatila špatná koncovka.

To Manchester, který ve středu bojoval v Lize mistrů, předvedl parádní efektivitu. Po sedmnácti minutách hry z první nebezpečnější akce hned skóroval, když po rychlé kombinaci Naniho s Rooneym prostřelil gólmana Al Habsiho „Chicharito“ Hernandez, který dostal v útoku důvěru po boku Waynea Rooneyho.

Wigan mohl rychle srovnat, ale McCarthyho zblízka vychytal Van der Sar. Vedení United mohl ještě v první půli zvýšit aktivní Nani, ale nastřelil pouze tyč.

Ve druhé půli se hra o trochu více otevřela a vyšší kvalita Manchesteru se začínala více projevovat. Čtvrt hodiny před koncem si také pojistil vítězství. Rooney šikovně vysunul do šestnáctky Hernandeze, který Al Habsiho v pohodě prostřelil.

V poslední desetiminutovce pak demontáž Wiganu dokonali střídající hráči. Berbatov po pár minutách na hřišti přihrál před prázdnou branku Rooneymu na gól a následně  Fábio pečetil po přetaženém centru na 4:0.

Wigan tak dál zůstává na sestupových příčkách, z nichž se naopak alespoň dočasně odpoutal Wolverhampton, který v sobotu doma deklasoval nováčka z Blackpoolu 4:0. Radují se i fanoušci Evertonu, jejichž tým porazil Sunderland 2:0 a připsal si tak 1200. domácí prvoligové vítězství.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Aston Villa - Blackburn 4:1 (49. z pen. a 82. A. Young, 62. vlastní Hanley, 64. Downing - 81. Kalinič), Everton - Sunderland 2:0 (8. a 39. Beckford), Newcastle - Bolton 1:1 (13. Nolan - 38. Sturridge), Wigan - Manchester United 0:4 (17. a 74. Hernández, 84. Rooney, 87. Fábio), Wolverhampton - Blackpool 4:0 (78. a 90. Ebanks-Blake, 3. Jarvis, 54. O'Hara), Utkání Tottenham - Arsenal bylo odloženo.

Reklama

Související témata: