Hlavní obsah

Coleovi z Chelsea prý hrozí za postřelení studenta milionová pokuta

LONDÝN

Jakoby problémy fotbalové Chelsea neměly v této sezóně nikdy skončit. Před očekávaným úterním šlágrem proti Manchesteru United klub ze Stamford Bridge řeší aféru obránce Ashleyho Colea, který podle anglických médií minulou neděli postřelil vzduchovkou jedenadvacetiletého studenta Toma Cowana v tréninkovém centru v Cobhamu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Obránce Chelsea Ashley Cole si zadělal na pořádný problém.

Článek

Podle listu Daily Mail hrozí zadákovi Chelsea pokuta od klubu ve výši 250 tisíc liber, tedy zhruba 7,5 miliónu korun, což přibližně odpovídá hráčově platu za dva týdny. Incident má navíc začít vyšetřovat policie.

Přitom Cole byl snad jediným hráčem týmu Carla Ancelottiho, na kterého se dosud při bídné sérii Blues nesnášela kritika. Dokonce byl zvolen nejlepším anglickým fotbalistou za rok 2010. Teď ale musí vyčkávat na trest. Za svůj prohřešek se však zatím odmítal veřejně omluvit.

Postřelený Cowan, který studuje sportovní vědu na Loughborough University, byl ihned po zásahu z Coleovy vzduchovky v tréninkovém centru ošetřen lékaři Chelsea a následně byl převezen do nemocnice.

Rána vyšla omylem

Chelsea vydala k incidentu oficiální prohlášení a dále odmítá situaci komentovat. „Incident jsem vyšetřili a učiníme potřebné kroky. Dále to nebudeme komentovat, protože se jedná o interní záležitost klubu,“ sdělil mluvčí klubu.

„Můžeme potvrdit, že jsme se touto věcí začali zabývat, i když nepadlo žádné přímé obvinění. Na incident nás upozornila média. Spojíme se s klubem a budeme zjišťovat, zda nedošlo ke kriminálnímu činu,“ uvedl mluvčí Policie v Surrey.

Podle listu News of the World vytáhl anglický reprezentant zbraň z pouzdra a nevěděl, že je nabitá. Vzduchovka vystřelila a zblízka zasáhla studenta do boku.

Reklama

Související témata: