Hlavní obsah

Manchester City se přes Sunderland prostřílel na třetí místo před Chelsea

PRAHA/LONDÝN

To byla kanonáda! Fotbalisté Manchesteru City se v posledních kolech anglické Premier League neprezentovali žádnou zvláštní fazónou, v nedělním duelu se Sunderlandem ale dali na matné výkony z poslední doby zcela zapomenout. Svého soupeře totiž deklasovali 5:0 a v ligové tabulce se posunuli na třetí místo před Chelsea, která v sobotu pouze remizovala se Stoke City. Londýnský klub má ale zápas k dobru.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Patrick Vieira v dresu Manchesteru City

Článek

Hráčům City stačilo patnáct minut, aby si vytvořili pohodlný dvougólový náskok. V 9. minutě otevřel skóre po spolupráci s Y. Tourém Johnson a o šest minut později přidal druhý gól z penaltového puntíku Tévez. Z dalších šancí před brankou Sunderlandu se branka neurodila a tak si domácí fanoušci museli počkat až do druhé půle. Desetiminutovka mezi 63. a 73. minutou ovšem stála za to a skóre po trefách Silvy, Vieiry a Y. Tourého získalo rozměr debaklu.

Ve druhém nedělním duelu si zajistili fotbalisté Fulhamu vítězstvím 3:0 nad Blackpoolem posun na desátou příčku tabulky.

Anglie - 31. kolo
Fulham - Blackpool 3:0 (23. a 28. Zamora, 73. Etuhu), Manchester City - Sunderland 5:0 (9. Johnson, 15. Tévez z pen., 63. Silva, 67. Vieira, 73. Y. Touré).

Reklama

Související témata: