Hlavní obsah

VIDEO: Manchester United slaví titul, kýžený bod zajistil z penalty Rooney

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United oslavují svůj devatenáctý triumf v anglické Premier League. V zápase 37. kola soutěže jim k předčasně získanému titulu stačilo získat na hřišti Blackburnu jediný bod. O ten se postaral gólem z penalty Wayne Rooney v 73. minutě, když vyrovnával na konečných 1:1. Londýnská Chelsea s brankářem Petrem Čechem může v lize skončit nejlépe druhá.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Wayne Rooney se raduje z gólu

Článek

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson nechal odpočívat brankáře van der Sara a příležitost dostal Tomasz Kuszczak, který od začátku působil dost nejistým dojmem. Nejprve hrubě chyboval při snaze odkopnout vysoký míč a situaci musel zachraňovat obránce Vidič a vzápětí jeho vinou hosté poprvé inkasovali.

Kuszczak ve 20. minutě nedosáhl na centr zprava a těsně před tím, než míč skončil na druhé straně v zámezí, jej Roberts poslal vzduchem před branku na Emertona, který pohodlně skóroval. Hráči United poté marně bušili na pečlivou defenzívu domácích. Se střelou Hernandeze si brankář Robinson poradil, rozběhnutého Rooneyho zastavil čistě Samba.

Na druhé straně naopak Olsson v 38. minutě nebezpečně pálil z voleje vedle branky. Další hrubku pak při malé domů vyrobil Kuszczak a mohl být rád, že balon po jeho střetu s protihráčem opět neskončil v brance.

Ve druhém poločase mohl vyrovnat Nani, ale přestřelil. V 69. minutě se řítil před branku Blackburnu Hernandez a domácí gólman se mu v pokutovém území vrhnul pod nohy. Hlavní rozhodčí po poradě s pomezním nakonec nařídil pokutový kop a Rooney dělovkou do šibenice nedal Robinsonovi šanci.

Anglická Premier League, 37. kolo:
Blackburn - Manchester United 1:1 (20. Emerton - 73. Rooney z penalty), Blackpool - Bolton 4:3 (9. a 45. Campbell, 19. Puncheon, 63. Adam - 6. K. Davies, 24. Taylor, 53. Sturridge), Sunderland - Wolverhampton 1:3 (34. Sessegnon - 22. Craddock, 54. Fletcher, 78. Elokobi), West Bromwich - Everton 1:0 (10. Mulumbu).

Reklama

Související témata: