Hlavní obsah

VIDEO: Pro Arsenal je konec hodně hořký, i o přímou účast v Lize mistrů může přijít

LONDÝN/ PRAHA

Pro Arsenal je to rána. Prakticky celou sezónu si pohrával s myšlenkou na titul a ještě pár kol před koncem Premier League živil naděje, že by mohl suverénní Manchester United trumfnout, po nedělní domácí prohře s Aston Villou ovšem hrozí, že nakonec přijde i o přímou účast v Champions League. Čtvrtý Manchester City totiž na kanonýry ztrácí dva body, ale má přitom k dobru odložený zápas se Stoke City. Žádný div, že se na Emirates Stadium fanoušci bouřili...

Článek

Arsenal zažívá hořký konec sezóny. Před čtrnácti dny sice ve svém chrámu porazil Manchester United a zdramatizoval tak znovu boj o mistrovský titul, jenže po dvou po sobě jdoucích prohrách se Stoke City a Aston Villou se třese, aby nakonec uhájil alespoň třetí příčku zaručující přímou účast v Lize mistrů.

„Jsme zklamáni. Podali jsme ale velice špatný výkon, za což jsme byli potrestáni. Postrádal jsem u svých hráčů potřebnou aktivitu, hráli příliš opatrně, dopouštěli se chyb, a proto jsme inkasovali laciné góly,“ přiznal kouč Arséne Wenger, že jeho svěřenci podali proti Aston Ville prachbídný výkon.

Zklamaný kouč Arsenalu Arséne Wengerfoto: Reuters/Darren Staples

I proto opouštěli fanoušci Gunners stadión dávno před koncem. I proto v ochozech pískali. Nejdříve v úvodu zápasu, kdy protestovali proti avizovanému zdražení vstupného o 6,5 procent v příští sezóně, pak v závěru zápasu, neboť z vystoupení svého celku byli krajně rozladěni.

„Mají na to právo,“ nerozčiloval se tentokrát Wenger a připustil, že i o třetí příčku může jeho mužstvo nakonec přijít. Na čtvrtý Manchester City má sice k dobru dva body, jenže sehrálo o zápas víc. V posledním kole Premier League nastoupí ve Fulhamu, zatímco Citizens se nejprve střetnou v úterní dohrávce doma se Stoke City a sezónu zakončí na hřišti Boltonu.

„Přijít o automatickou účast v Lize mistrů by samozřejmě představovalo značnou komplikaci, ale museli bychom se tomu podřídit a podle toho přizpůsobit přípravu,“ naznačil Wenger, že podobné myšlenky se mu hlavou honí.

Navíc nahlas promluvil i o tom, že jeho tým potřebuje pro novou sezónu posílit. „Fanoušky nezajímá a nebudou kontrolovat, kolik peněz v létě utratíme, protože chtějí vidět vítězství,“ pravil věcně, o konkrétních jménech však samozřejmě mluvit nechtěl.

Reklama

Související témata: