Hlavní obsah

Příšernou sezónu West Hamu zakončila rvačka s fanoušky na luxusním banketu

LONDÝN

Totálně zpackaná sezóna pro anglický fotbalový klub West Ham United měla pro “Kladiváře” trapnou tečku, která jen podtrhla krizi slavného celku. O víkendu definitivně přišel o účast v Premier League, v pondělí pak vedení uspořádalo na konec sezóny luxusní banket, na němž došlo ke rvačce mezi hráči a fanoušky.

Foto: ČTK

Zklamaný malý fanoušek West Hamu United. Od příští sezóny bude chodit jen na druhou ligu.

Článek

Incident se přihodil v londýnském Grosvenor House Hotel, kde se podávala večeře. Menu na jednu osobu mimochodem vyšlo na 275 liber, tedy téměř osm tisíc korun. To vše krátce poté, co West Ham, jehož barvy hájí i Radoslav Kováč a Marek Štěch, po porážce 2:3 s Wiganem získal jistotu sestupu.

“Několik fanoušků žádalo o autogram útočníka Dembu Ba. Ten se k nim ale otočil zády s tím, že je příliš unavený. Fanoušci se však dovolávali svých práv s tím, že platí sezónní permanentky a nezaslouží si, aby se k nim hráč takhle choval. Pak se strhla mela,” cituje jednoho ze svědků incidentu britský deník Daily Mail.

Avram Grant skončil. Kdo ho nahradí?

Vedení klubu se však snažilo mírnit rozruch kolem incidentu tím, že fanoušci byli známí potížisté. Přivolaná bezpečnostní agentura měla podle listu plné ruce práce, protože tou dobou už létaly sálem pěstní údery a převracely se stoly. Spolumajitel klubu David Gold i přizvaný host Ben Shephard ze stanice Sky Sports se rychle snažili zjednat klid.

Rvačka trochu odvrátila pozornost příznivců West Hamu od očekávané změny trenéra. Dny Avrama Granta jsou na Upton Parku už sečteny a čeká se na jeho nástupce.

“Avram je velmi milá osoba, ale výsledky hovoří za vše. On byl ze strany vedení špatnou volbou.  Za sestup neseme vinu všichni – vedení, trenér, tým. Nicméně hráči mohou předvést jen taktiku, kterou jim naordinuje trenér. Chceme teď získat kouče, který dokáže z mužstva dostat maximum a posílí týmového ducha,” prolomil mlčení kolem choulostivé otázky spoluvlastník David Sullivan.

Hlavním favoritem O´Neil

Hlavním favoritem na nového trenéra West Hamu je podle britského tisku Martin O´Neil, dalšímy adepty údajně jsou Paul Lambert z Norwich City, David Jones z Cardiffu či Sam Allardyce a Steve McClaren, kteří jsou momentálně bez angažmá.

Reklama

Související témata: