Hlavní obsah

Čech pokračuje ve své sběratelské vášni. Fanoušci ho zvolili nejlepším hráčem Chelsea

Pro londýnskou Chelsea sice skončí letošní sezóna bídně, neboť po letech nezíská žádnou trofej, český legionář v jejích službách Petr Čech však ve své sběratelské vášni pokračuje. Doma je největším aspirantem na další primát v anketě Zlatý míč, na ostrovech ho fanoušci Blues zvolili vůbec poprvé nejlepším hráčem klubu v končící sezóně. „Obrovsky si toho cením, protože hlasovalo na osmadvacet tisíc našich příznivců, pro něž hlavně fotbal hrajeme,“ rozplýval se na svých stránkách Petr Čech, jenž za sebou nechal takové fotbalové persony, jako jsou Didier Drogba či v pořadí třetí Branislav Ivanovič.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Petr Čech pokračuje ve své sběratelské vášni.

Článek

Po letech věrných služeb Chelsea jste se dočkal. Vůbec poprvé během angažmá vás fanoušci zvolili nejlepším hráčem klubu. Takové ocenění asi hodně potěší...

Dočkal jsem se po sedmi sezónách, kdy jsem v Chelsea nastupoval s nejlepšími fotbalisty světa, v jejichž konkurenci není opravdu snadné se prosadit. Vždyť na svých postech patřili a patří skutečně ke světové špičce.

Tentokrát jste ale za sebou nechal všechny. Drogbu, Ivanoviče a další hvězdy. Jak vůbec korunovace probíhala?

Na galavečeru, jenž proběhl ve čtvrtek večer v útrobách jedné z tribun našeho Stamford Bridge, mně předal trenér Carlo Ancelotti veliký pohár. Zároveň byli vyhlášeni i vítězové další anket. Ramires dostal cenu pro autora nejhezčího gólu,  McEachran byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem Chelsea, Cole byl oceněn jako vítěz ankety, v níž hlasovala kabina.

Korunovace proběhla ve čtvrtek večer, přičemž v neděli hrajete poslední zápas letošního ročníku Premier League na Evertonu. Na nějaké oslavy zřejmě moc času nebylo...

To tedy opravdu ne, uvidíme, co se bude dít po posledním zápase. Dopředu nic připraveno není, ale třeba se se chystá nějaká utajovaná párty. Nechám se překvapit.

Brankář Petr Čech s manželkou Martinou na vyhlášení ankety Fotbalista rokufoto: Právo/Milan MalíčekK oslavám budete mít dvojnásobný důvod. Ve čtvrtek jste byl vyhlášen nejlepším hráčem Chelsea, v pátek slavíte devětadvacáté narozeniny...

Narozeniny pořádně oslavím, až se vrátím domů do Čech. V kabině není povinností narozeniny slavit, natož pak spoluhráče nějak hostit. Většinou se dává do placu dort nebo nějaké zákusky.

Vy jste si s manželkou dali ovšem jeden dárek už s předstihem...

Vydali jsme se na dva dny do Říma, kde se nám moc líbilo. Prohlédli jsme si tamní památky, navštívili Koloseum, prošli se Vatikánem. A protože jsme byli s Martinou na výletě inkognito a já navíc bez helmy, poznalo mě tam jen pár lidí. Chtěli samozřejmě autogram či společnou fotografii, ale všechno proběhlo v pohodě.

Doma se hodně spekulovalo a spekuluje o tom, zda nejlepší čeští fotbalisté poletí s Bílkovou reprezentací do Japonska na červnový Kirin Cup. Dokonce i o vás panovaly pochybnosti...

Původně jsem si chtěl po náročné sezóně opravdu odpočinout, jenže když si Laštůvka poranil meniskus a na mladého Vaclíka čeká evropský šampionát jedenadvacítek v Dánsku, záměr jsem přehodnotil a na Kirin Cup s nároďákem poletím. I proto, že Japonci po ničivém zemětřesení udělali vše proto, aby turnaj zorganizovali, takže účast nejlepších hráčů pro ně představuje odměnu za vynaložené úsilí.

Reklama

Související témata: