Hlavní obsah

Ancelottimu se z ostrovů nechce, teď ho Briatore lanaří do QPR

LONDÝN/ PRAHA

Italskému trenérovi Carlo Ancelottimu se z britských ostrovů ani trochu nechce. Z Chelsea ho sice miliardář Abramovič vyhodil, on se však zpátky domů nehrne. A to přesto, že AS Řím má o služby jedenapadesátiletého kouče eminentní zájem. „Nejdřív musím dořešit ukončením kontrakt s Chelsea, teprve pak bude čas na další jednání. Ale z Říma se mně nikdo neozval,“ svěřil se Ancelotti italské televizní stanici Sky Sports 24.

Foto: ČTK/AP

Italský kouč Carlo Ancelotti netají, že chce zůstat v Premier League

Článek

Nikam nespěchá. Domů do Itálie už tuplem ne, i když jeho AS Řím, kde odehrál osm sezón, by o jeho služby moc a moc stál. Od února, kdy ve věčném městě předčasně skončil Claudio Ranieri, se ostatně v Římě o Ancelottiho návratu intenzivně spekuluje. Poté, co ho ruský finanční oligarcha Abramovič vyhodil z Chelsea, neboť s mužstvem nezískal v letošní sezóně žádnou trofej, se dokonce Ancelottiho angažmá v AS Řím považovalo za hotovou věc.

O to víc překvapila slova jedenapadesátiletého trenéra pro italskou stanici Sky Sports 24. „V kontaktu s římským klubem jsem nebyl a nejsem. A mimochodem, chci zůstat v Anglii. Prožil jsem v Chelsea dva krásné roky, cítil jsem se tam skutečně velice dobře a chci v Premier League zůstat,“ řekl Ancelotti do televizních kamer.

S výběrem nového angažmá prý ale nespěchá, i když jako nový zájemce o jeho služby se ozval Queens Park Rangers.

„Nechci se rozhodovat ve spěchu a okamžitě. Od roku 1995, kdy jsem začal trénovat v Reggianě, jsem měl vlastně malou přestávku a žádný čas na pořádné volno a odpočinek. Teď si ho alespoň trochu dopřeju,“ nechal se slyšet Ancelotti a prozradil, že se třeba míní vydat za svým krajanem Spallettim, který trénuje Zenit Petrohrad.

„Ten čas potřebuji ale i na to, abych se ohlédl za předchozím trenérským působením, viděl věci nově a mohl čelit novým výzvám,“ dodával italský kouč.

Otázkou ovšem je, zda mu nováček Premier League Queens Park Rangers, jehož spolumajitelem je Ancelottiho krajan, bývalý mocný manažer ze světa formule jedna Flavio Briatore, čas dopřeje.

Právě Briatore totiž Ancelottiho, který s AC Milán dvakrát vyhrál Ligu mistrů a v Chelsea v sez´oně 2009/2010 dosáhl na double, intentivně lanaří do svého klubu

Reklama

Související témata: