Hlavní obsah

Rozčílený Adebayor hrozí Manchesteru City soudem. Tým odjel do USA bez něj

MANCHESTER

Angažmá v Manchesteru City se pro fotbalistu Emmanuela Adebayora mění v hodně nepříjemnou epizodu. Po návratu z hostování v Realu Madrid byl od A-týmu kouče Roberta Manciniho zcela odříznut. Spolu s ním potkal podobný osud dalších šest hráčů.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Útočník Emmanuel Adebayor v dresu Realu Madrid. Po návratu do City byl nemile překvapený.

Článek

Tožský reprezentant podle svých slov případ konzultoval s právníky a uvažuje, že by se se svým současným klubem soudil. Prý by měl velkou šanci soudní při vyhrát.

„Pro mě je to dost bolestivé. Vypovídá to hodně o Manchesteru City. Chtějí být největším a nejúspěšnějším klubem na světě, ale lidé, kteří ho řídí, se vůbec podle toho nechovají,“ zlobil se útočník, který do City přišel před dvěma roky z Arsenalu za 25 miliónů liber.

Sekretářka poslala email

Adebayora po návratu do klubu čekalo nepříjemné překvapení. Zjistil, že tým odjíždí na soustředění do USA bez něj. „Nikdo z City mi nedokázal chlapsky do očí celou věc vysvětlit. Jenom jsem dostal email od sekretářky Briana Marwooda (jeden z ředitelů v klubu), paní jménem Clarie, abych se hlásil na tréninku 9. července. Jenže, když jsem mluvil s ostatníma klukama z týmu, zjisitil jsem, že 8. července odjíždí na předsezónní kemp do USA,“ řekl britskému deníku The Sun.

„Je jasné, že o mě nemají zájem. Brian Marwood prostě jen řekl sekretářce, ať mi pošle email. Co vím, tak se to stalo dalším šesti hráčům,“ pokračoval fotbalista. Stejný osud údajně potkal další velká jména v dresu City jako Craig Bellamy, Roque Santa Cruz, Shay Given, Wayne Bridge, Nedum Onouha a Michael Johnson.

Adebayor se ale nechce nechat jen tak odstrčit. „Jaký má smysl chodit na tréninky, když jsou všichni v Americe. Budu trénovat sám,“ povzdechla si uvadající hvězda, která pobírá v Manchesteru 175 tisíc liber týdně. City prozatím nereflektovali na zájem o problémového forvarda ze strany Realu Madrid a Tottenhamu.

Reklama

Související témata: