Hlavní obsah

Rosický si dal za cíl konečně získat s Arsenalem trofej

LONDÝN

Český fotbalista Tomáš Rosický je přesvědčen, že londýnský Arsenal je oproti minulé sezóně silnější. I proto věří, že se konečně dočká trofeje, kterou Arsenal nezískal od roku 2005. Právě to je Rosického hlavní cíl do nové sezóny.

Foto: Reuters

Tomáš Rosický střílí gól v přípravném utkání Arsenalu proti výběru Malajsie.

Článek

"Můj cíl je jednoduchý. Chci vyhrát trofej. Je jedno jakou. Podobně jsou na tom i ostatní hráči a fanoušci. Prostě chceme něco vyhrát," uvedl Rosický v rozhovoru pro klubový web. "Podle mě jsme silnější než před rokem. I kvůli tomu závěru minulé sezóny, kdy jsme těsně ztratili všechny soutěže. Tyhle zkušenosti nám pomohou," věří.

Rosický je v Arsenalu od léta 2006, stále však čeká na výraznější úspěch. V dubnu po trofeji už sahal, ale ve finále Ligového poháru Arsenal prohrál s Birminghamem. Pak nezvládl ani koncovku anglické ligy.

"Byli jsme blízko, ale poslední dva měsíce nám nevyšly. Bylo to zklamání. Všechno špatné je ale pro něco dobré a musí nás to hnát dopředu. Vím, že jsme schopní trofej vyhrát, a letos se nám to povede," je přesvědčen Rosický.

Tým se prý poučí z toho, jak s ním zamávala právě finálová porážka z Ligového poháru. "Hodně hráčů říkalo, že právě to ovlivnilo konec sezony. Já s tím ale nesouhlasím. Bylo před námi ještě hodně zápasů a měli jsme to ve svých rukou, ale ztratili jsme zbytečně některé zápasy. Hlavně doma. Tahle zkušenost bude pro nás důležitá a věřím, že se z toho všichni v týmu poučí," uvedl Rosický.

Reklama

Související témata: