Hlavní obsah

VIDEO: Gól, gymnastika a odporný faul. Generálku Liverpoolu režíroval Carroll

LIVERPOOL

Carroll, Carroll a zase ten Andy Carroll. Fotbalisté Liverpoolu absolvovali v sobotu generálku před začátkem nové sezóny Premier League proti španělské Valencii (2:0) a v hlavní roli se ocitl anglický vytáhlý útočník. Ten se nejenže už v šesté minutě postaral o vítězný gól Reds, v dalším průběhu duelu si pak po pádu přes reklamní panel zahrál na gymnastu, aby následně surovým zákrokem poslal na zem obránce Ramiho. To vše stihl během necelé půlhodiny...

Andy Carroll

Článek

Zápas s Valencií znamenal pro Liverpool poslední prověrku před startem Premier League, který je na programu už o příštím víkendu. A svěřenci kouče Kennyho Dalglishe mu věnovali velkou pozornost. Vždyť v předešlých pěti přípravných zápasech inkasovali plných patnáct branek, porazit nedokázali například Hull, Valerengu Oslo nebo istanbulský Galatasaray.

I proto se Dalglish rozhodl do generálky nasadit to nejlepší, co má k dispozici. Fanouškům na Anfield Road se poprvé představili letní posily Downing, Adam a Henderson, pro zranění chyběli jen Gerrard, Meireles a Škrtel a rovněž Luis Suarez, který má stále volno po Copa Américe, kterou v dresu Uruguaye vyhrál.

Největší pozornost však na sebe upoutal vytáhlý útočník Reds Andy Carroll. Anglický forvard, kterého Liverpool v lednu koupil z Newcastlu, nejprve v šesté minutě využil Albeldovy minely v rozehrávce a nadvakrát poslal svůj tým do vedení. Krátce nato si pak vysloužil potlesk tribun poté, co se snažil dohrát útočnou akci tak vehementně, že gymnasticky přepadl přes reklamní panel. Akrobatický prvek ustál a bez újmy mohl pokračovat ve hře.

Ve 29. minutě pak přišel stinný Carrollův moment. S řízným zadákem španělského celku Ramim sváděl důrazné souboje už od úvodní minuty, nejednou si oba aktéři na tvrdou hru soupeře stěžovali u sudího Atkinsona. Po necelé půlhodině zápasu to však Carroll s agresivitou přehnal, když do svého soka surově zajel skluzem až po odehrání míče. Na hřišti se ihned strhla strkanice mezi ostatními hráči, Carrollův zákrok nakonec Atkinson ocenil jen žlutou kartou, ačkoliv i tu červenou by si bez problémů obhájil.

Liverpool nakonec generálku před Premier League vyhrál 2:0, když druhý gól v samém závěru přidal střídající Nizozemec Dirk Kuijt. Dalglishův výběr tak po třech utkáních konečně vyhrál, to pravé jej však čeká až příští sobotu, kdy do soutěže vstoupí domácím zápasem proti Sunderlandu.

Reklama

Související témata: