Hlavní obsah

Grygera opouští Juventus, bude hrát s Gecovem za Fulham

PRAHA

Fotbalový obránce Zdeněk Grygera opouští po čtyřech letech Juventus a má namířeno do Fulhamu. Londýnský klub už v létě jednou českou posilu získal: v červenci do něj přestoupil záložník Marcel Gecov z Liberce. O Grygeru se údajně zajímal i bundesligový Hamburk, ale jednatřicetiletý zadák dal přednost nabídce z Premier League.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Grygera míří do anglického Fulham

Článek

Grygerův chystaný přestup ČTK potvrdil hráčův agent Jiří Müller. Uvedl, že k uzavření transakce ještě fotbalistovi zbývá projít lékařskou prohlídkou a dokončit administrativní záležitosti.

Grygera v sobotu celý den strávil na vyšetřeních, po neděli by měl s Fulhamem uzavřít smlouvu. "Snad by to mělo dobře dopadnout. Fulham beru jako velkou výzvu, poznám další špičkovou soutěž. Premier League je teď asi nejsledovanější soutěží a mě láká, že budu její součástí. To angažmá by mě mělo obohatit jako hráče i člověka. Poznám jinou mentalitu, naučím se další řeč. To samozřejmě platí i pro celou rodinu," řekl ČTK Grygera, který před Juventusem hrál v Ajaxu Amsterodam.

Z Juventusu Turín, kterému odmalička fandil, však nepůjde s lehkým srdcem. "Neodcházím rád. Juventus je Juventus, navíc jsem si hodně oblíbil i Itálii jako takovou. Ale situace se v posledních týdnech a dnech vyvinula tak, že bych se těžko dostával do užšího kádru osmnácti či dvaceti hráčů. Rozhodl jsem se pro odchod a Fulham je skvělá příležitost," řekl Grygera. Těší se i na českého parťáka - záložníka Gecova. "Už jsme se potkali v sobotu a Fulham jsme hodně probírali. Jsem šťastný, že tady budu mít krajana. Snad to platí i pro něj. Začátky budeme mít snad díky tomu oba jednodušší," dodal Grygera.

Šestým Čechem v Premier League

Bývalý reprezentant, jenž má na kontě 65 zápasů za národní tým, si vyzkouší zahraniční angažmá v třetí zemi. V roce 2003 vyrazil ze Sparty do Ajaxu, odkud se po čtyřech letech stěhoval do Turína. V české lize nastupoval také za Drnovice.

Za Juventus, který se po nevydařené sezóně rozhodl výrazně přebudovat kádr, odehrál Grygera během čtyř sezon 87 ligových zápasů a dal tři branky. Celkem v dresu "Staré dámy" absolvoval 114 utkání, ale na rozdíl od působení ve Spartě a Ajaxu se žádné trofeje nedočkal.

V anglické Premier League bude v této sezóně šestým českým fotbalistou po brankáři Chelsea Petru Čechovi, Tomáši Rosickém z Arsenalu, Romanu Bednářovi z West Bromwiche, Radku Černém z Queens Park Rangers a Gecovovi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články