Hlavní obsah

VIDEO: Rooneymu to proti Arsenalu pálí. Teď chce dohnat legendu Bobbyho Charltona

MANCHESTER

Jestli má Wayne Rooney nějakého oblíbeného soupeře, pak jím musí být londýnský Arsenal. V neděli si proti Kanonýrům užíval gólové žně, při nichž zaznamenal další milník ve své kariéře v Premier League. Na výhře Manchesteru United 8:2 se podílel hattrickem, teď by se rád stal nejlepším střelcem United všech dob.

Foto: Toby Melville , Reuters

Wayne Rooney to proti Arsenalu umí.

Článek

Rooney dal v dresu United už šestý hattrick a v neděli zároveň překonal hranici 150 gólů. Momentálně jich má na svém kontě 152, což ho řadí na deváté místo v historickém žebříčku střelců klubu z Old Trafford.

„O téhle statistice jsem věděl už před zápasem. Zajímavé je, že důležité góly jsem dal právě proti Arsenalu. Vůbec první branku ještě v dresu Evertonu jsem dal proti Arsenalu. Proti stejnému soupeři jsem se poprvé trefil v Premier League v dresu United. A teď jsem jim dal i svůj 150. gól,“ vypočítával své statistiky útočník Manchesteru.

Nicméně pětadvacetiletý forvard stále zůstává na hony vzdálený klubové legendě Bobymu Charltonovi, jenž má na kontě úctyhodných 249 gólů. I na tuto metu si však Rooney troufá.

A teď další stovku

„Ptal jsem se, kolik jich dal Bobby Charlton a Ryan Giggs mi říkal, že musím dát ještě dalších sto. Takže tohle je teď můj další cíl,“ nechal se slyšet.

Jen v Premier League nastřílel Rooney za Manchester United 107 branek. V neděli se trefil z penalty a dvakrát po chytře zahraných přímých kopech. „Na tomhle teď hodně pracuji a v tréninku jsem hodně úspěšný. Proti Tottenhamu jsem neměl štěstí, ale teď to tam konečně dvakrát spadlo,“ pochvaloval si Rooney.

Nejlepší střelci Manchesteru United
1. Bobby Charlton249
2. Denis Law237
3. Jack Rowley211
4. Dennis Viollet179
4. George Best179
6. Joe Spence168
7. Mark Hughes163
8. Ryan Giggs159
9. Wayne Rooney152
10. Ruud van Nistelrooy150
10. Paul Scholes150
Čísla udávají počet gólů v soutěžních profesionálních zápasech

Nadšený byl i z výkonu celého mužstva. „Bylo to neuvěřitelné, vítězství jsme si plně zasloužili. Arsenalu sice chybělo pár hráčů, ale to by nijak nemělo ubrat našemu výkonu, který byl jednoduše parádní.“

United se po nedělní kanonádě vyšvihli do čela tabulky Premier League, kterou však vedou jen o jeden gól před městským rivalem Manchesterem City, kteří o víkendu rozdrtili Tottenham 5:1.

„Pro City to bylo velké vítězství, my se ale musíme koncentrovat sami na sebe. Nemyslím si, že nějaký jiný tým nasází Arsenalu osmičku,“ dodal Rooney.

Reklama

Související témata: