Hlavní obsah

Méně alkoholu, radí kouč Anglie Carollovi. Terry se útočníka zastává

LONDÝN

Méně alkoholu a lepší životosprávu. Trenér anglické reprezentace Fabio Capello vyzval útočníka Andyho Carrolla k razantní změně životního stylu. Jinak by dvaadvacetiletý fotbalista podle něj nemusel naplnit svůj potenciál.

Článek

"Když nebude dodržovat životosprávu, bude jeho životní styl problémem," citovala Capella agentura Reuters. "Měl by o sebe dbát, protože není jen důležitý hráč pro reprezentaci, ale i pro Liverpool," uvedl italský kouč.

S Carrollem, který v lednu přestoupil do Liverpoolu z Newcastlu za 35 miliónů liber a stal se nejdražším anglickým fotbalistou, se prý o životosprávě bavil už loni. Útočník, který se nikdy netajil kladným vztahem k alkoholu, tehdy napadl muže v nočním klubu.

"Jestli chce být dobrý hráč a sportovec, měl by pít méně," uvedl Capello. "Myslím, že chápe, co musí udělat. My mu musíme pomoci, protože je pro nás opravdu důležitým hráčem," dodal.

Terry se zastal

Talentovaného forvarda se zastal kapitán anglických fotbalistů John Terry. Útočník Liverpoolu je podle obránce Chelsea stále mladý, proto může občas zhřešit a užívat si.

"Sám jsem to zažil. Když jsem byl mladší, také jsem dělal chyby. Občas jsem se někde opil, za zábavou jsem chodil častěji, než bych měl..." reagoval třicetiletý Terry na Capellovo prohlášení, že Carroll by měl omezit konzumaci alkoholu.

"Myslím si ale, že právě díky tomu jsem si pak v šestadvaceti mohl říct: 'Jsem rád, že jsem si tehdy užíval, protože teď už se mi nechce'," uvedl Terry na webu BBC. "Andy je na hřišti velký profík, ale pořád je mladý a má všechno před sebou. Musí si proto občas užít i mimo fotbal," uvedl.

Reklama

Související témata: