Hlavní obsah

Špatný vstup Arsenalu do ligy trenéra Wengera o místo nepřipraví

LONDÝN

Vedení fotbalového Arsenalu podpořilo navzdory špatnému vstupu do sezony trenéra Arséna Wengera. O pozici francouzského kouče se spekulovalo poté, co londýnský klub prohrál tři z pěti úvodních zápasů anglické ligy a zaznamenal nejhorší začátek soutěže od roku 1953.

Foto: Giorgio Benvenuti, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger se zatím o místo bát nemusí.

Článek

"Arséne Wenger není zlomen. To, že z něj dělají idiota, poškozuje nejen jeho a klub, ale i fotbal jako takový," citoval server BBC výkonného ředitele Arsenalu Ivana Gazidise. "Vyhazovat ho nebudeme, to není cesta, kterou chceme jít," dodal.

Arsenal, kde působí i český záložník Tomáš Rosický, je po pěti kolech se čtyřmi body až na 17. místě, když dokázal porazit jen nováčka Swansea. Tým přišel o kapitána Ceska Fábregase a Samira Nasriho, místo nich Wenger přivedl na poslední chvíli Mikela Artetu z Evertonu, Jossiho Benajuna na hostování z Chelsea a Pera Mertesackera z Brém a André Santose z Fenerbahce.

Podle Gazidise je pouze otázkou času, kdy se tým zvedne. "Z Arséna se nestal zničehonic špatný trenér. To je nesmysl," prohlásil. "Kdybychom chtěli krátkodobé řešení, klub bychom akorát poškodili. Arséna situace štve, ale o to víc ji chce napravit," uvedl funkcionář.

Reklama

Související témata: