Hlavní obsah

VIDEO: Kuriózní Torresův zápas. Gól, nahrávka, vyloučení, distanc na tři zápasy

LONDÝN

V příštích třech zápasech bude sice Fernando Torres svému týmu chybět, mladý portugalský kouč na lavičce Chelsea Andre Villas Boas však jeho vyloučení v sobotním duelu se Swansea nijak neomlouval. „Verdikt sudího byl správný, není sebemenší důvod, abych Torresovo vyloučení omlouval. Je sice zklamaný, ale po takovém faulu nic jiného následovat nemohlo,“ pravil, aniž by si na rozhodčího slůvkem stěžoval.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Chelsea Fernando Torres s trenérem Andre Villasem-Boasem.

Článek

Pro Torrese to bylo hodně zvláštní střetnutí. Právě on totiž po necelé půlhodině otevřel střelou z otočky skóre a poprvé po přestupu do Chelsea se radoval z gólu ve druhém utkání po sobě. Namlsal se, takže o sedm minut později založil akci, kterou Brazilec Ramires zakončil druhou brankou. Tím ovšem představení španělského útočníka neskončilo, neboť tři minuty poté nevybíravě a hlavně zbytečně fauloval Marka Gowera a rozhodčí ho bez váhání vyloučil.

„Nevím, co k vyloučení říct. Samozřejmě jsem zklamaný. Konečně jsem začal dávat v Chelsea góly a teď nesmím ve třech zápasech na hřiště,“ přiznával Torres, jak moc rozčarovaný je.

Na chvíli byl rozčarovaný i trenér Villas Boas. Ovšem skutečně jen na chvíli, protože jeho tým měl i v deseti jasně navrch a soupeře přejel. Ramires přidal druhý gól, Drogba, který se po zranění hlavy vrací do sestavy Chelsea, pak první letošní trefou účet zápasu podtrhl.

Zklamaný Fernando Torres. Konečně mu to začalo střílet a byl vyloučen.foto: Reuters

„Důležité bylo, že ani v deseti jsme neztratili vůli útočit, což se nám vyplatilo. I v oslabení jsme podali dobrý týmový výkon,“ kvitoval představení svých svěřenců trenér Andre Villas Boas, který i tentokrát nechal jen na lavičce mezi náhradníky Franka Lamparda. Třiatřicetiletou ikonu Chelsea vystřídal o přestávce předchozího ligového duelu s Manchesterem United, kdy jeho tým prohrával už 0:3, poté Lamparda nepostavil ani v Carlig Cupu proti Fulhamu a na hřiště ho poslal až ve druhé půli, v sobotu mu nedal šanci proti Swansea.

„Není nad čím spekulovat. Máme široký kádr a Frank je jeho součástí. Je to výborný hráč a vrátí se do sestavy dříve, než čekáte,“ reagoval Villas Boas na údiv, který absenci Lamparda provázel.

Smutný záložník Chelsea Frank Lampard zůstal zase jen mezi náhradníky.foto: Reuters/Eddie Keogh

Poklonu Chelsea složil i kouč nováčka Swansea Brendan Rodgers. „Zklamán jsem jen z toho, že jsme dostali ve čtvrté minuty nastavení čtvrtý gól od Drogby, protože jsme mohli odjet s přijatelnější prohrou. Jinak to byl ale pro většinu mých svěřenců skvělý zážitek, protože nikdy jerště nehráli zápas na takovéto úrovni. Chelsea hrála i v deseti opravdu dobře a jak bude sezóna pokračovat, bude ještě lepší,“ ocenil Rodgers výkon domácích a i pro Lamparda slova podpory našel.

„Jsem přesvědčen, že bude hrát v Chelsea ještě řadu sezón. Jako třeba Argentinec Zanetti, který je i v osmatřiceti pro milánský Inter nepostradatelný. Frank je skvělý profesionál, jenž o sebe dbá, takže ho uvidíme ještě řadu let na různých místech sestavy i jako autora mnoha důležitých gólů,“ nechal se slyšet Rodgers, který v minulosti vedl rezervu Chelsea.

Reklama

Související témata: